Vallès

Humana recull 428 tones de roba utilitzada en el primer semestre de l’any a la comarca

Una planta d'Humana / Cedida

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recollit 428,5 tones de tèxtil usat a la comarca durant el primer semestre d’enguany. En total, la fundació ha recuperat 886.000 peces de roba que seran reutilitzades o reciclades. El 52% d’aquestes peces es destinaran a la reutilització: una part anirà a parar a botigues de moda sostenible d’Humana a Catalunya (13%), i el 39% s’exportarà principalment a l’Àfrica, on és venuda a preus baixos per a generar recursos per a la cooperació pel desenvolupament. El 37% es troba en un estat que no permet la reutilització i, per tant, aquestes s’enviaran a empreses de reciclatge per elaborar altres productes com draps o mantes. El 2% són residus impropis, és a dir, materials no tèxtils. I el 9% no serveix ni per reciclar ni per reutilitzar.

Sant Cugat i Cerdanyola són els dos municipis de la demarcació on més roba s’hi recupera: a la primera s’hi han recollit 90 tones i a la segona 88,2. Als dos municipis els segueixen Palau-solità i Plegamans amb 36,1 tones, Castellar amb 31, i Sabadell amb 9.

Consolidació

“Humana s’ha consolidat com un agent de l’economia social, l’economia verda i l’economia circular”, va explicar Àgata Soler-roig, responsable de la fundació a Catalunya. Des d’Humana aposten per una “gestió apropiada” dels recursos, i aposten per l’economia circular. La fundació va néixer l’any 1987 i des de llavors promou la protecció del medi ambient a través de la reutilització del tèxtil, a més de cooperar amb l’Àfrica, l’Amèrica Llatina i l’Àsia.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top