ESPORTS

El nou grup inversor del Centre d’Esports garanteix “tres anys de compromís i estabilitat”

L’empresari sabadellenc Pau Morilla-Giner va explicar els objectius del nou grup

Pau Morilla-Giner, durant la seva intervenció juntament amb Esteve Calzada i Marta Farrés / Lluís Franco

“És un dia molt important per a la història del Centre d’Esports”. Així va qualificar el president Esteve Calzada l’acte institucional en què es va presentar oficialment l’acord amb el grup inversor conjunt integrat per sis empresaris estrangers. La sala de premsa Migue Quereda es va omplir de gom a gom, amb la presència de l’alcaldessa, Marta Farrés; la regidora d’Esports, Laura Reyes; i diversos expresidents del club, com Miquel Arroyos, Francisco González Cano, Josep Manel Piedrafita, Antoni Reguant i Joan Soteras, qui també va assistir en representació de la Federació Catalana de Futbol que presideix. D’altra banda, van ser-hi presents els tècnics Hidalgo i Juvenal i els quatre capitans de la plantilla arlequinada, Ángel Martínez, Pedro Capó, Edgar i Aleix Coch, a més del director esportiu, José Manzanera.

De fet, la principal novetat era posar cara al representant d’aquest grup inversor estranger. El seu portaveu és, curiosament, l’empresari sabadellenc Pau Morilla-Giner, soci i responsable d’inversions de la firma London&Capital Asset Management. El dia abans ja havia estat a la llotja de l’Estadi presenciant el Sabadell-Castelló. “El meu rol –va voler subratllar d’entrada– serà més de representació i tindré un perfil baix quant a presència mediàtica, però alt en el funcionament del Consell i les finances”. Tot i que està establert a Londres, va destacar la seva vinculació amb la ciutat. “Vaig néixer a Sabadell i vaig marxar fa 20 anys, però aquí tinc les arrels i la família i anava a l’Estadi de petit amb el meu pare. Recordo el meu primer desplaçament a Vila-real l’any 93”. I va fer una reflexió sobre “com estaven ells llavors i com estan ara”, com un possible exemple de bona gestió i estabilitat.

Aquestes dues facetes són les que més va ressaltar el cap del grup inversor. “Perquè un club funcioni es necessita estabilitat i per això el nostre compromís és per a un mínim de tres anys. Nosaltres arriscarem, però també és important el paper de la ciutat. Hauria de ser un projecte de tots, de Sabadell. És important comptar amb el suport de les institucions”. En aquest aspecte, l’alcaldessa, Marta Farrés, va prometre “fer costat al club en la mesura de les nostres possibilitats. L’esport és un projecte de ciutat i el Centre d’Esports, un valor molt important. Estem davant gent seriosa que vol invertir i fer coses per a l’entitat i això ens reafirma en la nostra tasca de col·laborar, com ja estem fent ara”.

Cap a la majoria

Els paràmetres econòmics de l’acord ja es van revelar fa uns dies. Entre el grup liderat per Esteve Calzada i el nou grup inversor completaran la pròxima ampliació de capital per un total d’1,8 milions d’euros. La intenció és que derivi principalment en l’apartat esportiu del pressupost i per això la condició posada en els contractes: allargar en el màxim temps possible el deute a curt termini que arrossega el club. Ja s’està treballant en el tema.

Esteve Calzada va explicar que topar-se amb Pau Morilla-Giner va ser una casualitat. “Ens coneixem des de fa un any gràcies a un amic que ens va posar en contacte. Mai m’hauria imaginat que trobaria un inversor sabadellenc a Londres. Però el seu perfil, amb un currículum empresarial impressionant, és ideal i encaixa perfectament”. Per la seva part, Morilla-Giner va admetre que “la resta d’inversors estan establerts en la seva majoria fora d’Espanya i són del meu entorn i màxima confiança. Tenen interès pel futbol i un gran compromís amb aquest projecte. Els vaig explicar què significa el Sabadell, la història del club i jo em sento còmode quan parlem de finances. El gran objectiu és que el club creixi i pugui assolir un lloc en el futbol professional. Tots sabem que l’aspecte més incontrolable és l’esportiu, però vaig tenir l’oportunitat de parlar a Londres amb el tècnic Antonio Hidalgo i em va transmetre la seva gran ambició”.

Aquesta nova situació també provocarà canvis en el Consell d’Administració, en què dues cadires seran per al grup inversor. De fet, la previsió és que amb futures ampliacions, aquest grup acabi tenint la majoria d’accions en detriment del grup liderat per Esteve Calzada. De totes maneres, Pau Morilla-Giner va deixar clar que “confiem plenament en la gestió de l’Esteve i el seu equip professional i ells continuaran al capdavant. El més important perquè una empresa funcioni és la seva gestió i en això sí que estarem molt a sobre. Tots hem d’anar junts de la mà per arribar a l’èxit”. S’obre una nova etapa en el Centre d’Esports. Ara només falta que es reflecteixi en els resultats esportius.

El grup Calzada confirma l’acord amb els nous inversors estrangers

Comentaris
To Top