ESPORTS

El sabadellenc David de la Cruz escala al segon lloc de la Vuelta

De la Cruz s'ha enganxat al grup d'escapats / Team Ineos (Cedida)

Molt a prop. El ciclista sabadellenc David de la Cruz, de l’equip Team Ineos, ha estat un dels grans protagonistes de la sisena etapa de la Vuelta a Espanya, entre Mora de Rubidos i Ares del Maestrat, al País Valencià. Ha acabat novè, però durant alguns minuts s’ha convertit en líder virtual de la ronda i finalment ha escalat a la segona posició de la general, només a 38 segons del nou líder, el belga Dylan Teuns (Bahrain Merida).

De la Cruz s’ha colat en una escapada juntament amb nou corredors que han mantingut el tipus fins a arribar a la pujada de 8 quilòmetres a Ares del Maestrat. El grup s’ha disgregat i dos corredors han agafat les regnes de la prova, l’espanyol Jesús Herrada i el belga Dylan Teuns. De la Cruz ha perdut pistonada, encara que s’ha mantingut en el grup de perseguidors. Herrada s’ha imposat amb 7 segons de diferència. El sabadellenc ha arribat en novè lloc a 50 segons del guanyador.

La general ha patit canvis notables i Teuns s’ha convertit en el nou propietari del mallot vermell. De la Cruz és ara segon de la general a 38 segons del líder i ha demostrat que es troba en un bon moment després dels problemes patits durant aquest 2019. Cal recordar que va ser inscrit en la ronda espanyola in extremis després de no entrar en la llista inicial. Ha estat a prop, doncs, de repetir les sensacions de l’any 2016, quan va guanyar l’etapa en l’Alt del Naranco asturià i es va convertir en líder de la Vuelta durant una jornada. Demà es disputa la setena etapa entre Onda i Mas de la Costa, encara a la zona de Llevant.

Comentaris
To Top