Publicitat
Ciutat

Sol, companyia i fideuà

Segons els organitzadors, s’han venut 2.500 tiquets i s’han cuinat centenars de quilos de fideus, calamars, gambes i pebrots

Cuiners i voluntaris preparen i serveixen la tradicional fideuà durant aquesta Festa Major / VICTÒRIA ROVIRA

300 quilos de fideus, 60 quilos de gambes, 50 de calamars, 50 de sípia, 30 de pebrots, 6 quilos d’alls… I 750 litres de caldo. Són els ingredients de la fideuà popular que aquest dissabte de Festa Major ha reunit al Parc Catalunya més de dos milers de persones. Les tres mil racions resultants, sol a dojo i una molt bona companyia, han estat els elements definitius per fer de l’edició d’aquest any tot un èxit.

“Ha vingut més gent que l’any passat, potser perquè llavors va ser pont”, explica el Jordi, que des de fa dotze anys s’encarrega de cuinar, amb l’ajuda del seu equip, l’enorme fideuà de la Festa Major de Sabadell. Segons els organitzadors, enguany s’han venut uns 2.500 tiquets. Mig miler més que l’any passat.

“Ha estat un èxit absolut”, comenta cofoi Joaquín Lesmes, president de l’Agrupación Andaluza San Sebastián de los Ballesteros, organitzadora de l’acte conjuntament amb l’associació de murcians i l’Ajuntament de Sabadell. Entre ambdues entitats sumaven aquest dissabte una cinquantena de voluntaris que s’han esforçat de valent per servir a tots els comensals.

Publicitat

El Jordi i un company aboca els fideus a la paella, que ja té el suc preparat / VICTÒRIA ROVIRA

Com a novetat, entre els voluntaris que aquest any servien la fideuà i l’allioli hi havia alguns membres de l’equip de govern. L’alcaldessa, Marta Farrés, entre ells. “És la primera vegada que l’alcalde o els regidors es posen a servir amb nosaltres, ha estat molt bé”, diu content Lesmes. Tot i que no han faltat mans en cap moment, els regidors s’han esforçat al màxim per omplir els plats de tots els presents amb tota celeritat.

De fet, tot i que la cua era ben llarga cap a les dues de la tarda, en poc més d’una hora ja estava tothom servit. “A vegades anem tan ràpid que encara no s’ha acabat de fer la segona paella i ens hem d’esperar a servir!”, diu rient l’Higinio, un altre voluntari, “en ocasions fins i tot ens sobren mans per servir!”

A l’ombra sota els pins, en un banc, a la gespa, o amb un autèntic càmping professional, cadascú ha gaudit de la fideuà en el racó que li ha vingut més de gust. Acabat el dinar, només quedava prendre un bon café; cortesia de Cafès Pont, i fer una becaina. “No ens podem encantar, aquesta tarda ens toca fer balls regionals!”, rebla Joaquin Lesmes. La festa no ha fet més que començar!

L’alcaldessa, Marta Farrés, servint plats de fideuà aquest dissabte / VICTÒRIA ROVIRA

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top