DS MOTOR

Control de màxims

L’intendent Pedro Castrejón, màxim responsable de Trànsit a la Regió Metropolitana Nord, repassa les mesures de seguretat
L’intendent Pedro Castrejón, màxim responsable de Trànsit a la Regió Metropolitana Nord, repassa les mesures de seguretat / LLUÍS FRANCO

Evitar imprudències i control de màxims en els accessos principals. Són les dues premisses del dispositiu especial del Ral·li de la Llana, preparat conjuntament pels Mossos d’Esquadra i el Servei Català de Trànsit. Una quinzena d’agents estaran desplegats entre Sant Feliu de Codines, Bigues i Riells (Vallès Oriental) i Santa Eulàlia de Riuprimer (Moianès) per controlar els talls a la circulació i la seguretat de les vies afectades: la BV-1485, la C-1413b, la BV-4315 i la BP-1432.

“Hem de segellar cada tram perquè no hi hagi cap forma d’accés”, exposa en una entrevista amb el D.S. el cap d’àrea de Trànsit de la Regió Metropolitana Nord, Pedro Castrejón. En el cas del ral·li, la prioritat és la protecció de la munió d’espectadors que assistiran a la cursa. Un WRC que competeixi contra el crono, sense limitació de velocitat, pot arribar a molt més de 200 km/h en rectes curtes. Un impacte amb aquesta velocitat contra les persones pot tenir conseqüències desastroses. “Volem evitar que passi qualsevol desgràcia, com ja hem vist altres vegades”, comenta l’inspector en cap.

Avisos, encintats i agents

Un centre de control a la mateixa seu de Motorclub Sabadell, situada al carrer Pau Claris, controlarà la seguretat dels tres trams de ral·li. Els quinze agents desplegats in situ començaran a treballar abans del migdia, quan començarà la competició, i tallaran el trànsit de les carreteres durant onze hores, que ja ha suposat avisos a tres urbanitzacions i alguns restaurants de la zona.

Més enllà dels veïns, les afectacions viàries seran mínimes –totes les vies són secundàries–. En matèria de trànsit, el control se centrarà en la regulació dels accessos a les zones per aparcar. Els grans esforços se centraran a garantir la seguretat del públic. Els Mossos encintaran tots els accessos a les vies i dues patrulles dinàmiques s’encarregaran de vigilar que es mantenen tancades i que els espectadors no fan imprudències i respecten les distàncies de seguretat.

Per garantir la seguretat, és imprescindible que els aficionats es col·loquin als llocs previstos i siguin prudents. Precisament, l’organització recorda l’obligatorietat de respectar els límits marcats: una cinta groga marcarà la primera línia de visió per als aficionats. Està prohibit travessar la cinta, i també s’adverteix del risc de creuar la carretera durant la competició. També queda restringit aparcar i acampar a peu del tram, així com bloquejar els accessos de les ambulàncies situades als vorals.

Comentaris
To Top