Ciutat

El maig d’aquest any es va produir un incendi al pis d’un dels detinguts el 23-S

[Manel Camps / P. J. Armengou]

El dimecres 22 de maig del 2019  al vespre es va produir un petit incendi al primer pis del número 59 del carrer Antoni Cusidó, habitatge habitual de Jordi R., un dels quatre detinguts dilluns a Sabadell per la Guàrdia Civil. Segons va informar el Diari de Sabadell en aquell moment, fins a quatre dotacions dels bombers van desplaçar-se fins el lloc dels fets, al barri de la Creu Alta, alertats per una columna de fum que sortia d’una finestra del pis. Les primeres informacions indicaven que l’origen de les flames podia ser “una olla que s’havia deixat al foc de la cuina”. Els bombers però, no van confirmar les causes del foc. No es van reportar ferits.

El pis del carrer Antoni Cusidó on es va detectar fum el 22 de maig del 2019 / D.S.

En conversa amb el D.S., una veïna del bloc ha confirmat que l’incendi del maig es va produir al pis de Jordi R., i que mai abans havien detectat problemes semblants. La testimoni, que ha preferit no donar el seu nom, també ha informat que els bombers van haver d’evacuar diversos apartaments del bloc, però que no es van produir ferits. Segons informa aquest dimecres La Vanguardia, la Guàrdia Civil sospita que aquell incendi “es va produir durant un dels múltiples assajos que l’acusat [Jordi R.] va realitzar al pis”. Proves que també hauria repetit a casa dels seus pares, al carrer Romeu. Aquest segon habitatge, com el del carrer Antoni Cusidó, va ser registrat pel cos armat el dia 23.

L’article afirma també que el conjunt dels nou detinguts “portaven quatre mesos, des del maig, comprant i assajant fórmules per a l’elaboració de material incendiari confiscat als registres que es van fer després dels arrests”. Segons La Vanguardia, a més, la Guardia Civil hauria aportat al jutge seguiments a alguns dels detinguts fins una antiga pedrera abandonada de la província de Barcelona on “segons els investigadors, els acusats feien assajos amb el material que estaven fabricant”.

De moment, la Guàrdia Civil no ha confirmat la troballa d’explosius o armes a casa dels detinguts. Només s’ha assegurat que als domicilis s’hi van trobar “materials i substàncies precursores” d’explosius. I no s’ha especificat en quins habitatges van trobar-se. Aquests materials podrien ser des d’àcid sulfúric, a substàncies tan domèstiques com l’aigua oxigenada (peròxid d’hidrogen), l’acetona o fertilitzants agrícoles. Segons mitjans com El Confidencial però, en algun dels domicilis registrats s’hauria trobat termita: una barreja d’alumini i òxid metàl·lic que, combinat amb altres materials, pot utilitzar-se d’explosiu. La termita però, segons el diari Público, podria provenir de focs artificials. El cas segueix sota secret de sumari.

Comentaris
To Top