Publicitat
Ciutat

Una cercavila pels llocs més icònics de l’1-O per commemorar el referèndum

La commemoració de l'1-O, l'any passat / ÓSCAR ESPINOSA

La secció local d’Òmnium Cultural i Sabadell per la Independència-ANC organitzen aquest dimarts diverses activitats per commemorar el segon aniversari del referèndum d’independència del 2017 amb els lemes Vam votar i vam guanyar! i Ho tornarem a fer!.

El programa començarà a les 16 h a la plaça de Joan Fuster, amb una cercavila que es dirigirà cap a la plaça de Sant Roc i estarà encapçalada per una urna de l’1-O. Davant l’Ajuntament, cap a les 16.30 h, s’obrirà un espai de debat, es faran jocs per als infants i es retrà homenatge a tres iniciatives ciutadanes: la Roda de la Pau –veïns que protesten en contra de la guerra des del 2003–, els ciutadans que reclamen cada dia a les 12 h la pancarta dels presos; i els que cada dilluns es manifesten davant el Mur de la Llibertat a favor dels presos.

Actes centrals

En acabar aquestes activitats i d’altres al centre de la ciutat, cap a les 20 h, la marxa es dirigirà a dos llocs icònics de l’1 d’octubre del 2017 a la ciutat: l’institut Escola Industrial –“en reconeixement a les persones que van fer possible les escoles obertes durant els dies previs a l’1 d’octubre”– i l’escola Nostra Llar, en record a “les persones que van patir la violència policial”. El primer centre és on van votar els alcaldes Serracant i Fernàndez, i el president d’Òmnium, Jordi Cuixart; i el segon, el lloc més castigat per la Policia Nacional aquell dia. La jornada finalitzarà al Mur de la Llibertat amb la col·locació d’un monument dedicat a l’1 d’octubre, parlaments i actuacions.

Publicitat
Comentaris
To Top