Ciutat

Llum verda al nou parc d’habitatges públics de Vimusa

El ple aprova la cessió de dos terrenys i l’Ajuntament té ara cinc anys per iniciar-ne la construcció

D.S.

El ple municipal ha realitzat el primer pas per ampliar el parc d’habitatges públics de Sabadell. El consistori ha aprovat en el ple municipal d’aquest dimecres la cessió de dos terrenys municipals a l’empresa pública Habitatges Municipals de Sabadell (Vimusa) per a la construcció de pisos destinats a lloguer social. Tots els grups municipals –govern i oposició– han donat llum verda al projecte.

Els terrenys que se cedeixen a l’empresa pública estan situats en els carrers Francesc Layret, 68-86 (la Creu Alta) i a la carretera de Barcelona, 167-169 (Centre) i permetran la construcció de part de la nova oferta d’habitatge públic previst en el Pla d’Habitatge 2019-2024, que preveu sis noves promocions i 362 nous habitatges de lloguer social.

Aquest és un primer pas per a la construcció, però encara no representa l’inici de les obres. El govern municipal té ara cinc anys per iniciar els treballs en els terrenys. Segons assegura l’executiu, el termini previst de finalització de les dues noves promocions serà el 2022. El portaveu del govern, Pol Gibert, ha expressat el seu interès per “ampliar l’oferta pública” i ha llançat un retret contra el govern anterior: “Els propers quatre anys esperem que siguin més fructífers que els darrers quatre”, ha assenyalat.

Des de la Crida, la seva portaveu, Nani Valero, ha retornat el retret al tinent d’alcalde: ha acusat el govern d’intentar “mercantilitzar el sòl públic” i ha recordat que el govern quadripartit va sanejar Vimusa després de la “mala gestió” realitzada pels executius socialistes.

Comentaris
To Top