Ciutat

La 5a Festa de la Tardor, un gran dia assolellat per als més petits

La majoria d'activitats de la Festa de la Tardor han estat destinades als infants / ÓSCAR ESPINOSA

Carabasses, oli, mel, castanyes, ratafia, xocolata, herbes remeieres o codony. Segons l’organització, 6.227 persones han passat per la 5a Festa de la Tardor de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i BBVA, i aquests són alguns dels productes de proximitat i temporada que s’hi han pogut trobar. A més, els assistents han pogut gaudir de moltes activitats al voltant de la masia de Can Deu, la majoria de les quals estaven orientades als més petits: tallers de dibuix i fotografia, la visita a la granja, jocs, els contes explicats per la Castanyera, espectacles o concursos.

La visita a la granja, una de les activitats estrella entre els infants / OSCAR ESPINOSA

La visita a la granja, una de les activitats estrella entre els infants / ÓSCAR ESPINOSA

El matí assolellat ha estimulat molts sabadellencs a aprofitar el diumenge. I la festa era una molt bona opció per gaudir de l’aire lliure i del món rural. “Sembla mentida que sigui tardor, amb aquest sol!”, se sorprenia el Josep, que portava en braços la seva filla d’un any.  De fet, l’organització assegura que aquesta cinquena edició ha sigut una de les més multitudinàries: “El dia ha estat espectacular, rodó, amb molt bones temperatures. Veníem de l’any passat que va ploure i es van suspendre parcialment moltes activitats. Hem recuperat les millors xifres d’assistència”, s’alegrava Pau Borbonet, gestor de la masia de Can Deu i organitzador.

Un dels plats forts del dia han estat la quinzena de parades del mercat de proximitat de pagesos del Vallès i rodalies, on es trobava diversitat aromàtica, gastronòmica i artesana. Passejar per l’Espai Gastronòmic, fer un tastet o comprar alguns productes agrícoles i forestals de tardor ha atret moltes persones a la festa. Els 500 tiquets amb els quals es podien degustar mojitos de carabassó, pinxos de fruita i formatge o brou, entre altres aliments, s’han esgotat a mig matí. L’exposició de l’artista sabadellenc Luís Luengo, que converteix carabasses seques en làmpades, també ha estat un èxit: hi ha passat més d’un miler de persones.

A la festa, hi havia una quinzena de paradetes amb productes de proximitat i de temporada / ÓSCAR ESPINOSA

A l’entrada del Museu de la Vida al Camp, el Toni, de l’associació de jubilats de Caixa Sabadell, s’encarregava de comptar les persones que hi accedien: “La meva impressió és que hi ha gairebé tants adults com nens. I és bo que hi hagi tanta canalla, perquè així poden conèixer el nostre patrimoni”, percebia, orgullós. Com la majoria d’assistents, el Ricard i l’Anna han portat els seus fills. “És una manera de passar un matí diferent, ja que els nens poden veure animals i gaudir dels contes. I nosaltres aprofitem per passar per la fira de productes”, explicava ell.

Durant el matí, una orquestra itinerant de Banda Forània ha resseguit l’espai, oferint un número d’humor musical que animava l’ambient. Nens i nenes també han quedat absorts per l’espectacle ‘Senglars i Guillots’, d’Open Smiles, s’han deixat endur per les rondalles de la Castanyera Contacontes, han “picat ametlles” i han decorat moniatos. Però no només això, a la Festa de la Tardor també s’ha fet pedagogia agrícola. Com a novetat, aquest any s’han repartit als infants fins a un miler de cols en recipients reciclats, perquè aprenguin a cuidar-les.

Els nens han pogut aprendre a cultivar alguns productes agrícoles / ÓSCAR ESPINOSA

Comentaris
To Top