Ciutat

20.000 euros més per reposar el cable robat de l’enllumenat públic

Cablejat robat en un carrer de Nostra Llar / cedida
Un punt de llum de Nostra Llar amb el cablejat robat / D.S.

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest dilluns augmentar en 20.000 euros el contracte d’obres de reposició de cable robat i altres elements de les instal·lacions d’enllumenat públic. Originalment el contracte era d’uns 280.000 euros i ara creixerà fins als 300.000. L’acord s’ha hagut d’ampliar perquè la previsió inicial ha quedat per sota la realitat.

El primer tinent d’alcaldessa i portaveu del govern, Pol Gibert, ha explicat en la roda de premsa posterior a la Junta que “la idea és instal·lar un cable amb una dificultat afegida perquè no el tornin a robar”. Nostra Llar, Can Gambús i el Ripoll són zones conflictives en aquest sentit, algunes en les quals ja s’està instal·lant el nou sistema, tot i que la inversió es destinarà a tota la ciutat. “S’està actuant segons hi ha demanda”, ha dit Gibert.

La Policia Municipal va detenir el 13 d’agost el presumpte autor d’un robatori de cable de coure al carrer de Bradford de Nostra Llar. Un veí va alertar la policia i aquesta va localitzar el lladre al camí de Can Quadres, al Ripoll, i li va decomissar tot el material robat.

Així funciona el sistema de cablejat antirobatori que aplica l’Ajuntament

Comentaris
To Top