DS MOTOR

Nissan traça el camí per impulsar el país

L’electrificació ja és ben present en models com el Nissan LEAF
L’electrificació ja és ben present en models com el Nissan LEAF / Ó. E.

La línia a seguir. L’electrificació, la connectivitat i el vehicle elèctric són els tres vectors de creixement previstos en l’automoció en els quals Nissan està treballant. Segons dades del Parlament Europeu i la consultora Accenture, aquestes tendències en el sector de l’automòbil podrien proporcionar fins a un 15% en el PIB espanyol l’any 2030, el que es traduiria en més de 190.000 milions d’euros.

En aquest sentit, els experts asseguren que una normativa de mesures fiscals com a incentius a l’ús d’aquest tipus de vehicle i una rapidesa més gran en la seva implantació acceleraria el desenvolupament del sector de l’automòbil a l’Estat espanyol.

Nissan és capdavantera en el mercat de l’electrificació a Espanya i ja ha desenvolupat cent nous punts de càrrega ràpida arreu del territori. Una mostra més que evident de la línia que seguirà la marca nipona en els pròxims anys.

El director general de Nissan Iberia, Marco Toro, ha fet una crida a “reforçar”, a través de la col·laboració publicoprivada, el mercat de vehicles electrificats, que actualment ocupa només l’1,3% de la quota. “La intenció de compra del consumidor donarà com a resultat un impuls a la mobilitat elèctrica el 2020”, assegura Toro.

La marca nipona és també puntera en relació amb la connectivitat. Nissan ha presentat el nou Nissan Juke, el vehicle més connectat de la història “amb sistemes únics de comunicació amb Google Home, Apple CarPlay o Android Acte”, ha destacat el conseller.

D’altra banda, quatre vehicles de Nissan incorporen el sistema ProPILOT, un assistent de connexió autònoma per carril únic. Són el Nissan LEAF, Qashqai, Juke i X-Trail. Segons Marco Toro, el 90% dels clients que han adquirit el primer d’aquests models han demanat aquest assistent, fet que demostraria que “és un sistema de conducció molt apreciat pels usuaris”.

Desmitificar

Tot i l’aposta clara i decidida pel vehicle elèctric, és innegable que, ara com ara –com en tots els mercats internacionals–, necessita plans d’incentiu estables per a la seva introducció. En paral·lel, però, també cal desmitificar els cinc falsos mites que envolten el vehicle elèctric: preu, poca autonomia, pocs punts de càrrega, té menys prestacions i contamina més en la seva fabricació.

Comentaris
To Top