Diners

Els prototips del futur busquen empreses per ser industrialitzats

Els prototips de la següent generació d’empreses industrials avancen vent en popa. I són sorprenents: la Kibus Petcare, una thermomix per cuinar menjar natural ric en propietats per a gats i gossos; l’ABLE Human Motion, un exosquelet lleuger i fàcil d’usar per ajudar a caminar persones amb lesions medul·lars; o les Biel Glasses, unes revolucionàries ulleres intel·ligents que milloren la percepció visual a gent amb poca visió. Aquests són només tres exemples de dispositius tecnològics que ja són una realitat. Ara, però, volen acabar de fixar el rumb cap al mercat del futur. Perquè això sigui possible, les start-ups que els han creat necessiten companyies interessades amb la innovació que industrialitzin els seus projectes.

Reunió entre start-ups i empreses a Nodus Barberà / CEDIDA

El centre d’emprenedoria IQS Tech Factory i Nodus Barberà van aconseguir dijous passat que es concertessin més de vuitanta reunions entre deu start-ups i gairebé una quarantena d’empreses del Vallès Occidental, relacionades amb el sector de la fabricació de components i de la manufactura. L’objectiu, arribar a acords per satisfer necessitats comunes.

“Estem apropant les start-ups als fabricants, que és una necessitat complicada amb què es troben. En un matí de reunions estem aconseguint el que els costaria, potser, un any trucant porta per porta”, va explicar Oriol Pascual, director d’IQS Tech Factory, centre que ajuda a créixer aquestes deu empreses emergents que participen en el programa. Totes ja han aconseguit validar la seva tecnologia i, de mitjana, tenen uns cinc treballadors –algunes en tenen 17– i dos o tres anys de vida, a més d’haver rebut el seu primer finançament, d’aproximadament mig milió d’euros. El següent pas, doncs, és multiplicar en milers els prototips funcionals que han dissenyat.

Publicitat

Valor afegit al Vallès Occidental

Per altra banda, un denominador comú dels projectes que formen part d’IQS Tech Factory és que tots tenen una base cientificotècnica i aporten un valor afegit en sanitat, agricultura o, entre altres, robòtica. Més exemples de prototips que busquen industrialitzar-se són: Groots Urban Farming, un jardí urbà vertical i sostenible per a l’interior d’edificis, sense pesticides; MiWEndo Solutions, un accessori per automatitzar la detecció de pòlips malignes; o Sens Solutions, un sistema intel·ligent per a la detecció i eliminació de patògens a l’aigua.

“Acords com els d’avui no només reforcen el Vallès, sinó tota la indústria catalana. D’aquesta manera, es podrà desenvolupar una economia més resilient i amb major valor afegit”, va assegurar Pascual.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top