Ciutat

CAPs i entitats organitzen una jornada al sud de Sabadell per aprendre a menjar bé

Quinze dies per aprendre a menjar sa. CAPs, veïns, entitats i administració han impulsat el projecte Menja bé, fes salut!, un programa que està tenint lloc als barris del sud de la ciutat i que té com a objectiu conscienciar el veïnat de la importància de dur a terme una alimentació equilibrada. Tallers, exposicions, cinefòrums i una gran festa per tancar el programa.

Aquesta iniciativa va néixer el 2016 dins de la Taula de Salut del districte 6. Aleshores es van establir tres línies de treball: salut mental, la solitud, i l’alimentació i l’obesitat. L’objectiu d’aquesta edició és aconseguir menjar correctament. Ramon Vilà, metge de capçalera del CAP Sud i membre fundador de la Taula de Salut Comunitària, destaca que canviar la dieta “es pot fer a partir de petits canvis”.

Un dels tallers que va tenir lloc dilluns / CEDIDA

Cesca Caballero, infermera pediàtrica del CAP Sud, explica a través dels tallers de Salut i Escola que imparteix a l’institut Ribot i Serra que la dieta dels adolescents és “catastròfica” i, per tant, cal que tinguin “criteri” per poder menjar sa. Per això, també hi participen escoles i instituts de la zona.

Una de les activitats més destacades és l’exposició fotogràfica que es pot veure als dos CAPs del districte 6, a casals i al Complex Esportiu Municipal. Es tracta d’una mostra de set instantànies dels mateixos veïns que mostren hàbits poc saludables que han captat al barri.

La gran festa

Aquest diumenge al matí, 1 de desembre, la campanya clourà amb una gran festa que tindrà lloc a la plaça de la Creu de Barberà. Hi haurà una parada de salut a càrrec del CAP Sud, espectacles infantils, una xocolatada popular, una ballada swing, batucada, tallers i altres activitats.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top