Publicitat
Ciutat

Junts vol recuperar l’edifici de Correus per a fer-hi un centre cívic

L'antic edifici de Correus a la Via Massagué, en una imatge del novembre del 2019 / VICTÒRIA ROVIRA

Junts per Sabadell durà al ple del proper dimarts una moció perquè la ciutat recuperi l’edifici de Correus de la Via Massagué amb la finalitat de destinar-lo a usos socials i ciutadans. Així, la seva aposta passa per ubicar-hi un centre cívic, el segon del districte 1, on hi viuen unes 54.000 persones i on només hi ha el centre cívic de Sant Oleguer.

Segons apunta la regidora portaveu, Lourdes Ciuró, seria una manera de recuperar un edifici que ara està sense ús, i que quan ella era diputada a Madrid ja va treballar amb el govern, llavors en mans del PP. “És un edifici tancat en una artèria important de la ciutat, està molt abandonat, i recuperar-lo i destinar-lo a usos per a la societat permetria dinamitzar la zona, on hi ha molts locals tancats”, explica.

És per això que planteja la cessió de l’edifici per part de l’Estat a l’Ajuntament, un tracte que ja es fa amb altres equipaments arreu, i que podria tenir un cost molt baix per la ciutat. “Hi ha moltes fórmules per explorar”, detalla Ciuró, com ara l’ús d’una part de l’edifici com a magatzem per a l’Estat, entre altres.

La regidora destaca que adquisicions com aquestes es podrien haver fet amb part del romanent del pressupost de 2017, d’uns 15 milions d’euros, que finalment no es podran aprofitar per caducitat dels calendaris establerts per fer aquest tipus d’inversions.

Un pla per dinamitzar la zona

Amb tot, Ciuró aposta per remodelar aquesta part de la ciutat aprofitant la incorporació d’una peça dinamitzadora com ho és un centre cívic. Així, les voreres es podrien ampliar, donant més espai als vianants, i el sentit de circulació es podria limitar a ún únic sentit, concretament al passeig Manresa, on hi ha l’entrada del futur aparcament soterrat.

“Aquí caldria també remodelar el carrer Les Valls, que seria la sortida natural de l’aparcament, donat que aquesta via desemboca al carrer Calderón, i aquest permet l’accés ràpid a l’autopista”, explica Ciuró. Amb tot, dilluns és prevista una reunió amb el regidor de districte, Carles de la Rosa, on es faran també les consultes tècniques corresponents, i, si tot segueix el seu curs, es durà a debat dimarts.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top