Ciutat

Enderroquen l'antiga residència de noies del carrer Migdia

Adeu a la residència de noies gestionada per les Germanes Carmelites de Sant Josep del carrer del Migdia, al Centre, que fa un temps està desús. Des d'aquest dilluns s'està enderrocant, i al mateix solar el Col·legi Jesús Salvador hi ampliarà les seves instal·lacions. Es dona la circumstància que l'escola depèn d'aquesta agrupació cristiana.

Un moment de l'enderroc / LLUÍS FRANCO

Es tracta d'un espai de 2.000 metres quadrats que abans de Nadal quedarà en runes, tal com ha explicat al D.S. la direcció de l'obra, l'empresa Antonio Barba SA. L'enderroc va a càrrec de BUDESA. En principi, fins a aquest dijous, mentre s'estan fent aquests treballs des del carrer, els cotxes no poden anar del carrer del Migdia al de les Planes perquè l'últim tram queda tallat i s'han de desviar pel carrer d'Avellaneda i baixar per Ferran Casablancas. I entre aquest carrer i el del Migdia pel de l'Espirall, només hi poden accedir els veïns. A partir de dijous es preveu seguir fent la feina des de l'interior del solar, de manera que el carrer quedarà reobert de nou al trànsit i només s'interromprà puntualment, alguns dies, quan sigui necessari.

Què s'hi farà?

Les obres acabaran després de Nadal, quan començarà l'extracció de terres. Al llarg de l'any que ve es preveu inaugurar l'ampliació del Col·legi Jesús Salvador. El centre escolar preveu aixecar en aquest solar un nou edifici amb gimnàs i l'espai per traslladar-hi les dues línies d'ESO de què disposa.

Detall del procés d'enderroc / LLUÍS FRANCO

"Ampliem el col·legi amb dos mil metres quadrats amb la voluntat de millorar la qualitat d'aprenentatge dels nostres alumnes", explica el director de l'escola, Josep Paniello. L'ampliació permetrà dotar l'espai d'una aula gran, de 200 m2, per tirar endavant un projecte d'espais generadors d'aprenentatge, "on qualsevol racó de l'escola motivarà per llegir, conversar, crear, innovar, dialogar en idiomes estrangers o gaudir de la robòtica, per exemple", afegeix Paniello.

Gràcies a l'ampliació, a l'espai que quedarà lliure a la seu del centre al carrer del Sol s'hi faran tres aules més d'aquestes característiques.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top