Ciutat

L’institut Ribot i Serra tindrà un nou sistema de ventilació per evitar intoxicacions el curs que ve

L'aula de l'institut Ribot i Serra / LLUÍS FRANCO

L’institut Ribot i Serra comptarà amb un nou sistema de ventilació que evitarà que es tornin a produir situacions d’intoxicació, amb marejos entre part de l’alumnat. Així ho ha comunicat el centre al Diari de Sabadell, un compromís que el Departament d’Educació els ha traslladat per garantir que l’activitat al centre educatiu del sud de la ciutat es pugui dur a terme amb total normalitat.

El compromís arriba després que l’assignatura Tècniques d’ungles acríliques s’ha hagut de suspendre pels efectes que l’activitat que s’hi duia a terme va provocar aquests efectes en alumnes que eren a l’aula, però també de les aules adjacents. Per aquest motiu, el passat 9 de desembre l’institut va comunicar l’adopció de mesures extraordinàries que passaven per cancel·lar l’assignatura, deixant penjats 25 alumnes a qui els queda per completar 22 hores acadèmiques.

Concretament, el problema rau en el sistema de ventilació, que ha quedat obsolet. El fet de no poder ventilar de manera correcta l’aula i l’increment d’alumnes que ha experimentat el centre educatiu en els darrers anys fa que els gasos que es generen a l’aula hagin incrementat, afectant de manera notòria la comunitat, tant alumnes com professors.

Les obres, però, no seran immediates. Ara pera ara, el Departament s’ha compromès a adquirir unes taules específiques que s’utilitzen en aquesta assignatura, amb l’objectiu de poder recollir la pols que s’allibera de la pràctica que s’hi duu a terme. El càlcul que feia el centre elevava a 3.000 euros la inversió necessària per adquirir aquestes taules. Amb la seva adquisició, es podran acabar les hores pendents que tenien els alumnes d’aquest curs.

L’obra gran, però, haurà d’esperar a l’estiu. Aprofitant l’aturada a les aules, es renovarà el sistema d’extracció d’aire, amb un cost aproximat de 10.000 euros, i s’aprofitarà per fer altres obres, com la renovació del mur exterior.

Aturen part de l’activitat al Ribot i Serra per emissions tòxiques en una assignatura

Comentaris
To Top