Publicitat
Ciutat

Aturen part de l'activitat al Ribot i Serra per emissions tòxiques en una assignatura

Accés de l'Institut Ribot i Serra, a Sabadell / GOOGLE MAPS

Part de l'activitat a l'Institut Ribot i Serra de Sabadell s'ha hagut de parar per les emissions tòxiques que s'han registrat en una assignatura. El centre va detectar marejos entre part dels alumnes pels gasos que es generen en un dels mòduls, motiu pel qual es demana una actuació urgent per millorar la ventilació.

Concretament, en els darrers mesos s'havia detectat un increment del nombre de marejos i molèsties per part de l'alumnat del centre. El focus es trobava en una assignatura del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Estètica i BellesaTècniques d'ungles acríliques. El nombre més destacat d'alumnes que patien aquestes molèsties se centraven en aquesta aula, però també les dels voltants.

Per aquest motiu, el passat 9 de desembre l’institut va comunicar l’adopció de mesures extraordinàries relacionades que passaven per cancel·lar l'assignatura, deixant penjats 25 alumnes a qui els queda per completar 22 hores acadèmiques. El problema rau en el sistema de ventilació, que ha quedat obsolet, per la qual cosa fins que no s'actualitzi no es podrà reprendre l'activitat.

Tot i que aquesta formació fa anys que es duu a terme, ha experimentat un creixement d'alumnes. Ja al 2014, aquest increment va fer que es comencés a detectar el problema: quants més alumnes, més activitat, i quanta més activitat, més gasos s0emetien.

Ara, però, la situació s'ha fet insostenible i el centre ha decidit moure fitxa. També CCOO ha manifestat la seva preocupació pels efectes que l'activitat pot tenir en la salut dels alumnes, no només ara, sinó en un futur.

Publicitat

Fonts del centre consultades han explicat que s'ha traslladat la situació als Serveis Territorials d'Educació. La solució que els han plantejat és adquirir unes taules que recollirien la pols generada de l'activitat, que tenen un cost d'uns 3.000 euros. No obstant, també cal renovar el sistema de ventilació, que segons el mateix centre s'estima que cal una inversió d'uns 10.000 euros que ara per ara el Departament no pot assumir, motiu pel qual els han plantejat que sigui el propi institut qui en faci un avançament en concepte de romanent.

La gota que fa vessar el got

El centre denuncia que aquesta no és la única problemàtica que tenen. L'edifici és vell, té mig segle de vida, i per aquest motiu al 2007 es va planificar el trasllat a un altre de nova planta. Tot i això, l'esclat de la crisi va evaporar els plans de la Generalitat.

Ara per ara, les instal·lacions han quedat obsoletes i registra problemes com goteres, ha calgut apuntalar un mur per evitar que caigui, i la façana està en mal estat, entre altres desperfectes.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top