Ciutat

Què puc fer per protegir-me del coronavirus?

Una persona, rentant-se les mans / PEXELS

El coronavirus ja ha arribat a Catalunya amb un primer cas positiu a l’Hospital Clínic. Per prevenir aquest virus, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) fa una sèrie de recomanacions.

  • Rentar-se les mans freqüentment amb un desinfectant a base d’alcohol o amb aigua i sabó: mata el virus si està a les seves mans.
  • En tossir o esternudar, cobrir-se la boca i el nas amb el colze flexionat o amb un mocador, que s’ha de llençar immediatament i cal rentar-se les mans després.
  • Mantenir almenys un metre (tres peus) de distància entre vostè i la resta de persones, particularment aquelles que tossen, esternuden o tenen febre. Quan una persona té tos o esternuda, si està contagiada expulsa petites gotes que contenen el virus i, si s’hi està molt a prop, es pot inhalar el virus.
  • Evitar tocar els ulls, el nas i la boca, perquè les mans toquen moltes superfícies que poden estar contaminades i es podria transferir el virus des d’una d’elles a si mateix.
  • Si té tos, febre o alguna dificultat per respirar, demani atenció mèdica a temps, trucant al 061 Salut Respon.

L’OMS també recomana tenir precaució en general, adoptant mesures d’higiene quan es visiten mercats d’animals vius, de productes frescos o animals i evitar el consum de productes animals crus o poc cuinats.

10 preguntes i respostes sobre el coronavirus

Comentaris
To Top