Ciutat

VÍDEO: Veïns de Can Deu denuncien la presència de porcs senglars al barri

Un grup de porcs senglars a les portes de Can Deu / CEDIDA

Veïns de Can Deu denuncien la presència de porcs senglars que surten del bosc per buscar aliment dins el mateix barri. Es tracta d’un escenari habitual a la zona des de fa anys, però els residents asseguren que s’ha intensificat recentment. Així, demanen una actuació immediata per evitar “mals majors”.

Segons apunten fonts veïnals, la presència d’aquests animals es perllonga durant tot el dia i fins i tot s’han vist a parcs infantils, pistes de futbol i al voltant de l’escola la Floresta. Coincideixen, també, que a partir de la instal·lació del refugi de gats de Prograt a la vora del bosc de Can Deu, fa aproximadament un mes, els porcs senglars hi acudeixen per buscar menjar. “La tanca que delimita el bosc està trencada i  entren per aquí. Tot i que podrien fer-ho seguint el camí del bosc, potser reparant la tanca es limitaria l’accés d’aquests animals”, proposa Juan Juárez, veí del barri. Una altra resident, l’Amàlia, demana una presència d’agents rurals per controlar aquestes famílies.

Malgrat mai no s’ha produit cap incident, fonts de l’Ajuntament de Sabadell asseguren que la Policia Municipal actua en casos concrets reconduint els animals al bosc, però que la gestió de les poblacions de porcs senglars competeix a la Generalitat de Catalunya. Les mateixes fonts afegeixen que la presència dels porcs senglars no és exclusiva de Can Deu, sinó que també es dona a altres barris propers al bosc.

Un grup de porcs senglars a les portes de Can Deu / CEDIDA

Comentaris
To Top