Ciutat

“Vens al Flea Market a buscar uns pantalons i en surts amb un barret”

El Flea Market és un bon lloc on trobar oportunitats / VICTÒRIA ROVIRA

Allò que qualsevol persona percep com un residu inútil, una molèstia inservible de la qual desfer-se, el Cristobal s’ho mira amb uns altres ulls i hi dona vida. La seva especialitat és convertir deixalles en làmpades artístiques. Ampolles de vidre, aixetes, fustes i, fins i tot, una molla d’una suspensió de cotxe li serveixen per enginyar llums de taula. “Les làmpades són úniques i especials. Estan fetes per una persona, aquella que la compra”, reflexiona el paradista del Flea Market.

El Cristobal converteix deixalles en làmpades / VICTÒRIA ROVIRA

El mercat dona segones, terceres i quartes vides inesperades als objectes, n’allarga la vida. I el Cristobal no és l’únic artista que hi ronda. També hi ha el Jordi venent il·lustracions en blanc i negre inspirades en la natura, que ell mateix fa al moment amb un traç delicat de tinta, absort de la remor del passeig del Carrer Major. “I també aprofito per col·locar els vinils que tinc per casa, perquè no creïn pols”, diu el paradista, que aprofita els caps de setmana per plantar-se a diferents mercats.

“Després de saber per quina causa es venia el puzle, encara hem tingut més motius per comprar-lo”

L’Asun Luna ven joguines, llibres, roba i bijuteria feta a mà per finançar una operació als Estats Units de la seva filla. Són articles que li han donat persones del seu entorn. Ella, de la mateixa manera que molts paradistes, ha notat la davallada d’afluència a la tarda, una mica ensopida. Tanmateix, se li acosta una parella interessada per jocs de taula.  “Estàvem passejant i ens han cridat l’atenció les parades. Hem vist que el puzle estava a molt bon preu i, després de saber per quina causa es venia, encara hem tingut més motius per comprar-lo”, explica l’Àngel.

Els objectes cobren una segona, tercera i quarta vida en aquest mercat / VICTÒRIA ROVIRA

Passavolants encuriosits, remenadors de mena, buscadors de troballes i modernets que, paradoxalment, van bojos per la roba antiga donen vida al Flea Market. I paradistes com la Trini: “Aquí vens a buscar uns pantalons i surts amb un barret”, sintetitza l’esperit del mercat, de manera brillantment entenedora.

La Trini explica que es va quedar sense feina i va decidir convertir-se en paradista: “Havia de fer alguna cosa. Vaig decidir recollir peces de roba que tenia per casa i posar-me a vendre-les. La família se’n va assabentar i em va donar moltes coses. Després van començar a fer el mateix els amics, veïns…”. Els abrics, les làmpades i les joguines, aquí, són una oportunitat per a tothom, no només pels caçadors de gangues.

El Flea Market se celebra al Passeig de la plaça Major / VICTÒRIA ROVIRA

Comentaris
To Top