Ciutat

El Taulí manté aïllats 4 professionals pel coronavirus

Quatre professionals segueixen als seus domicilis després de donar positiu per coronavirus, mentre que 55 es troben en quarantena

Accés a les Urgències de l'hospital Parc Taulí / LLUÍS FRANCO

L’hospital Parc Taulí manté en situació d’aïllament domiciliari els quatre professionals que van donar positiu en coronavirus. Es tracta de membres de la direcció del centre sabadellenc, que es troben a casa seva després que els resultats de les proves fetes fossin adversos.

A la vegada, el centre manté en quarantena un total de 55 professionals, tant de la direcció com assistencials, ja que podrien haver estat en contacte amb les persones que sí que van donar positiu. Fonts del centre consultades, però, apunten que en les properes jornades se les podria reincorporar amb normalitat.

A Sabadell, el Taulí va diagnosticar el primer cas divendres passat i el va comunicar dissabte, primer als treballadors i després a la premsa. Es tracta d’una persona que no pertany a l’àmbit assistencial i que dimecres passat, 4 de març, va notar els símptomes del coronavirus en una reunió a la corporació sanitària.

Aquesta persona havia estat a Milà uns dies enrere, juntament amb altres companys. El període d’incubació de la malaltia és d’entre dos i catorze dies. Un cop detectat el positiu, es van analitzar els contactes que havia tingut aquesta persona i es van aïllar 28 persones al seu domicili de forma preventiva, inclosa l’afectada.

FAQS: Preguntes i respostes sobre el coronavirus

En un comunicat, el Taulí assegurava dissabte –i manté– que “es tracta d’una situació complicada, però que no és diferent de la que es viu en altres hospitals. Per tant, s’assumeix amb preocupació, però també amb la necessària serenor i responsabilitat a la qual apel·lem els professionals i ciutadans”. Alhora, l’hospital sabadellenc oferia diferents sessions informatives durant tot el cap de setmana per informar els treballadors de la situació.

De les persones aïllades inicialment n’hi havia dues amb símptomes. Una va donar positiu diumenge i va obligar a ampliar l’aïllament a 19 persones més, arribant a les 47 en total tant de direcció com de l’àmbit assistencial. El tercer i el quart cas positiu es van confirmar dilluns, sent la primera l’altra persona de les 28 prèviament aïllada que també havia presentat símptomes, i l’altra també una d’elles, i no ha calgut ampliar la mesura de confinament.

Quan una persona comunica que té els símptomes del coronavirus, es fa la prova diagnòstica i un registre dels darrers contactes d’aquella persona. Salut és qui confirma el resultat de la prova i qui determina les persones que cal aïllar. Aleshores, és el Servei de Prevenció i Riscos Laborals del Taulí qui s’encarrega de comunicar-ho a les persones afectades.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top