Oci i cultura

Emília Boix estrena ‘L’espai que habitem’ a Belles Arts

Panoràmica de l'exposició 'L'espai que habitem', ahir a l'Acadèmia de Belles Arts / MIREIA COMAS

L’artista sabadellenca Emília Boix va inaugurar ahir la seva exposició L’espai que habitem, que gira al voltant de la ciutat, l’arquitectura i els espais que se’n generen i en què el món real passa a ser imaginat a través de l’abstracció. La vetllada a l’Acadèmia de Belles Arts va aplegar desenes de persones, entre les quals Joan Llonch, president de l’entitat; el jove artista i coordinador d’activitats Gerard Torres Sanmartí; el cantant dels BBsinSed, Xavi Vendrell, i el seu promotor musical, el dissenyador Jordi Boix -també curador de l’exposició-; l’editor del Diari de Sabadell, Marc Basté; i l’artista urbà Ramon Puig, Werens, a més de familiars i amics de l’artista.

La casualitat va voler que la presentació de L’espai que habitem coincidís amb l’estrena d’una altra presentació al soterrani de Belles Arts, centrada en cartells i làmines de dibuix motivades en la fantasia i el terror, en el marc del Festival de Cinema de Terror. Tanmateix, i a causa de la crisi del coronavirus, aquest festival ha hagut de suspendre la resta de la seva programació, sent l’acte d’ahir el darrer.

L’artista Emília Boix, acompanyada de Joan Llonch, ahir a l’Acadèmia de Belles Arts / MIREIA COMAS

Abans de la quarantena pel coronavirus

L’exposició d’Emília Boix també ha superat la crisi vírica per poques hores, abans que la cartellera cultural de Sabadell s’anés cancel·lant com peces de dominó. Així, l’exposició de Boix és un motiu d’alegria doble: per la celebració dels actes públics, abans d’exercir una responsable disminució de la vida social multitudinària; i per la tècnica emprada per Boix, amb pintura i gravats propers al moviment abstracte, i la voluntat d’analitzar l’espai públic des de la desconstrucció i la senzillesa.

Emília Boix va cursar estudis de dibuix i perspectiva a l’Escola Industrial d’Arts i Oficis de Sabadell. Però no és fins al 2011 que reprèn la seva inquietud artística, primer a l’Escola Massana de Barcelona i després a la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, on es gradua l’any 2017.

[Exposició L’espai que habitem, d’Emília Boix. Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, de l’11 de març al 8 d’abril.]   

Caminar pel carrer desconstruint l’espai

Comentaris
To Top