DS MOTOR

El mundial de F1, en ‘stand by’

El circuit d’Albert Park, a Melbourne, no acollirà la prova inaugural del Mundial
El circuit d’Albert Park, a Melbourne, no acollirà la prova inaugural del Mundial / CEDIDA

La crisi del coronavirus arriba a la Fórmula 1. La Federació Internacional d’Automobilisme (FIA) i els organitzadors del Campionat del Món de Fórmula 1 van acordar el dijous passat cancel·lar el primer gran premi de la temporada a Austràlia, que tenia previst inaugurar-se aquest cap de setmana en el Circuit Albert Park de Melbourne. La sentència de la FIA enredereix el GP i redueix el calendari que, enguany, havia d’establir un nou rècord amb 22 curses. La decisió va estar presa després del caos viscut a Melbourne, on un membre de McLaren va donar positiu en la prova del Covid-19.

Després de conèixer la notícia, diversos equips van posicionar-se a favor de posposar o cancel·lar la competició. El segon gran premi de la temporada, que s’havia de celebrar a Bahrain el 22 de març també s’ha suspès. Tot i que la primera decisió era disputar-se a porta tancada, Liberty Media ja va anunciar oficialment que no se celebrarà en la data prevista.

La mateixa mesura s’ha pres pel gran premi de Vietnam, a priori, marcat en el calendari el 5 d’abril. Tot i que la voluntat era mantenir les competicions, la pandèmia del coronavirus ha canviat els esquemes en qüestió d’hores. Chase Carey, CEO de la F1 va viatjar a Vietnam per prendre una decisió sobre l’esdeveniment a Hanoi, on el Govern estava implantant mesures restrictives per tal de parar la propagació del virus. Per tant, les tres primeres cites han quedat suspeses i la quarta, la de la Xina està ajornada.

A hores d’ara, els interrogants es troben als Països Baixos, el que seria el cinquè escenari per als professionals del motor. Es desconeix quina serà la decisió final, malgrat tot apunta a un possible ajornament.

Davant d’aquest futur tan incert, el temor de la possible cancel·lació ha arribat fins al Circuit de Catalunya, escenari de la sisena parada del circ de la Fórmula 1 del cap de setmana del 8 al 10 de maig. Un dels pilots més crítics amb la competició va ser el vigent campió del món Lewis Hamilton, qui en la roda de premsa prèvia a la disputa del Gran Premi va criticar amb duresa l’organització prioritzant els diners davant la salut dels pilots.

S’espera, però, que aquesta situació mostri senyals de millora i es pugui donar el tret d’inici amb el Gran Premi d’Azerbaidjan, previst per al 7 de juny. Fins que no arribi el moment, tot el circ de la Fórmula 1 tornarà als seus búnquers esperant poder tornar a engegar els motors dels monoplaces.

Comentaris
To Top