Publicitat
Ciutat

Els hotels de Sabadell disposen de fins a 650 habitacions en cas que CatSalut reubiqui pacients lleus

Vista general de l'Hotel Catalonia Sabadell, que compta amb 110 habitacions / VICTÒRIA ROVIRA

Després del decret del Govern central, els hotels de la ciutat hauran d’anar tancant progressivament en el termini de set dies naturals. Tot i el decret, l’ocupació de la planta hotelera era aquesta setmana molt baixa o pràcticament inexistent pel confinament i la prohibició de viatjar. 

Tot i així, tots estan en alerta de ser necessitats per les administracions sanitàries, les quals podran requerir la utilització de les seves habitacions com espais de tractament de malalts de coronavirus no greus. Aquest és un fet determinant: L’adaptació d’hotels només servirà per descongestionar els hospitals i derivar-hi pacients sense risc. 

En total, la planta hotelera de la ciutat és de 649 cambres: 491 habitacions i 158 apartaments. Es distribueixen entre l’Hotel Urpí (133 habitacions), l’Hotel Arrahona (49 habitacions i 39 apartament), l’Hotel Catalonia Sabadell i el Gran Hotel Verdi (110 i 195 habitacions respectivament) i Aparthotel Attica21 Vallés (amb 119 apartaments). Malgrat tot, els criteris del Departament de Salut alhora de planificar les medicalitzacions podria fer descartar una part de les habitacions. L’Ajuntament de Sabadell ha mantingut en els darrers dies una ronda de contactes amb aquests establiments per tal de valorar les possibilitats d’ús. La resposta ha estat positiva. Tot i així, encara no s’ha decidit medicalitzar-ne cap.

“Estem pel que faci falta”

Segons Josep Urpí, gerent de l’Hotel Urpí, “estem pel que faci falta”. De fet, afegeix, “ja tenim preparada una ala, totalment aïllada”. I afegeix: “Si finalment es fa, s’ha de fer bé i amb seguretat pels treballadors”, afegeix. Tot i així, la direcció de l’Hotel Urpí ja feia dies que meditava tancar temporalment, degut a la manca de clients: “L’ocupació és inexistent, els clients només han anat sortint, fet pel qual no estem generant ingressos”.

Madrid estrena el primer hotel medicalitzat

La Comunitat de Madrid ja va estrenar ahir el primer hospital medicalitzat: el Gran Colón de Madrid, que va rebre els primers ingressos de pacients amb símptomes lleus. La comunitat autònoma ha planificat 9.000 llits en un total de 40 hotels. L’Hotel Marriot Auditorium serà el segon, a partir de demà.

A més, els hotels de Barcelona ja van anunciar abans-d’ahir el seu tancament. El Gremi d’Hotels de Barcelona havia confirmat que a partir de l’1 d’abril els establiments s’anirien buidant. Finalment, haurà de ser en el termini màxim d’una setmana. Segons informa EFE, es recomana no acceptar nous clients fins, com a mínim, el 29 de març (data que, segons com es desenvolupi la situació, es podria ampliar). 

Publicitat
Comentaris
To Top