Publicitat
Ciutat

El Parc Taulí activarà a contrarellotge 217 nous llits d’UCI per als pacients amb coronavirus

El Parc Taulí habilita a contrarellotge més espai d’atenció sanitària. Habitualment té 31 llits d’UCI

La consellera Alba Vergés, ara mateix visitant el Parc Taulí / G. Plans

El Parc Taulí disposarà de fins a 217 llits més d’UCI en els propers dies si el nombre de persones ingressades per coronavirus ho demana. Ho ha anunciat aquest diumenge la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha visitat el centre hospitalari acompanyada de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i del delegat del govern català a Barcelona, Juli Fernàndez. Els han rebut els directors general i d’Innovació del Taulí, els doctors Joan Martí i Lluís Blanch, a més de la Directora infermera, Mireia Subirana.

La consellera de Salut, Alba Vergés, a la nova planta del Parc Taulí per a pacients crítics / G. PLANS

La visita s’ha fet a la segona planta del nou edifici d’Urgències del Taulí, el frontal Gran Via. Els nous llits d’UCI s’han previst de la següent manera: 80 en aquest espai, que ja estan a punt per rebre pacients, i 81 més a la primera planta d’aquesta àrea, que estaran preparats a mitjans o finals de la setmana que ve.

D’altra banda, la tercera planta de l’edifici Santa Fe podrà acollir fins a 56 llits més d’aquest tipus a partir de diumenge 12 d’abril. Els 217 llits es desplegaran de forma progressiva i segons les necessitats de cada moment. I no només estaran a disposició del Taulí, sinó que podrien acollir pacients d’altres hospitals de Catalunya.

“Pensem que això durarà moltes setmanes. Un cop arribem al pic, el nivell de baixada serà molt més llarg que el que hem tingut de nivell de pujada. I al sistema sanitari haurem d’anar recuperant el ritme normal, i això no serà de cop, serà de mica en mica i molt pensat i dirigit”, ha declarat Vergés.

Publicitat

Per la seva banda, Farrés ha expressat que “el Parc Taulí és un dels hospitals molt saturats del país. Dona referència a més de 400.000 persones i ja en èpoques normals, quan per exemple tenim les epidèmies de grip, ens suposa un col·lapse molt fort. Doncs, evidentment, una epidèmica d’aquest tipus ha suposat una pressió molt més gran. I per tant, cal felicitar l’hospital per mesures com les que ara ens permeten agafar oxigen per poder atendre la població”. Tant l’alcaldessa com la consellera han agraït la feina al personal de la corporació.

Les places que habitualment té el Taulí per a pacients crítics són 31. “Haurem posat a disposició 217 llits de construcció nova, que donaran cabuda a malalts d’UCI del nostre territori i d’altres zones que requereixin atenció”, ha afirmat Joan Martí.

La segona part de la visita s’ha desenvolupat a l’Hospital Temporal Vallès Salut, que s’està instal·lant a la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya.

Des de dins: així és l’hospital de campanya de la Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top