Publicitat
Esports

Reaccions i les claus del 'play-off' exprés per acabar la Segona B

Els jugadors arlequinats celebrant un gol aquesta temporada / Lluís Franco

De moment encara no deixa de ser una proposta. La Federació Espanyola va llençar la bomba de rellotgeria del 'play-off' exprés per acabar la temporada 2019/20 i ara les diferents federacions autonòmiques han de traslladar-la als seus clubs. La Catalana que presideix el sabadellenc Joan Soteras ja ho ha fet a través d'una trobada telemàtica amb els presidents o representants de la Segona B.

El dijous serà el torn de la Tercera Divisió. En qualsevol cas, ha generat tota mena de reaccions i també polèmica i queixes, sobretot per part dels clubs que fregaven la zona de privilegi i veien opcions de classificar-se en les 10 últimes jornades que no es disputaran. No es descarten, fins i tot, reclamacions jurídiques. De totes maneres, el fet de no haver-hi descensos sembla que facilitarà l'aprovació la pròxima setmana i després el Consejo Superior de Deportes hauria de validar la proposta de manera definitiva.

Amb resignació

"Estem en un moment excepcional i calia una decisió excepcional. No existeix una mesura justa, però aquesta es pot considerar la menys injusta". Així ho valorava el president de la Federació Catalana, Joan Soteras, poc abans de reunir-se amb els clubs de Segona B, entre els quals es trobava el Centre d'Esports. El seu director general i conseller, Bruno Batlle, feia aquesta reflexió: "Volíem jugar tota la lliga i amb la nostra gent, però entenem que es tracta d'una situació excepcional i s'havia de trobar una alternativa perquè el bon treball de 8 mesos no quedés en un no res. Sembla el format més lògic i raonable i a més, el Sabadell serà un dels participants i això és important".

D'altra banda, critica amb contundència el futur que es planteja per la Segona B. "No compartim la fórmula de gairebé un centenar de clubs per la pròxima temporada quan l'objectiu era reduir-la. S'hauria d'estudiar una altra opció". Els 18 ascensos des de Tercera Divisió provocarien una participació de 98 equips i ja es parla de 6 grups per la temporada 20/21 i la situació es regularitzaria en tres o quatre anys amb la possible creació d'una Segona B intermèdia anomenada Elite de caràcter professional.

"Volíem jugar fins al final"

També hi ha hagut reacció entre la plantilla arlequinada. El capità Ángel Martínez no amaga la seva "sorpresa" per la proposta. "És una manera molt dràstica d'acabar la lliga que també pot generar polèmica. Els jugadors volíem jugar tots els partits i estàvem disposats a allargar la temporada fins a l'agost perquè tingués un final més just. Hi ha molts clubs que veuran en aquesta proposta el pla perfecte per salvar la temporada. Potser s'hauria d'haver parlat en privat per trobar una fórmula just i honesta". També admet que "jugar sense públic és un drama i més un 'play-off'. Pensant en nosaltres, egoistament, tot el que sigui jugar el 'play-off' és excel·lent, però no puc evitar pensar en un Lleida i altres equips que estaven a prop. No sé què pensaran".

Així serà el 'play-off'

El sistema per resoldre la temporada no varia en el format competitiu, però sí que ofereix un escenari i condicionants totalment diferents. Si tira endavant, així serà el nou 'play-off':

Format: Els campions dels 4 grups s'enfronten entre si. Els dos guanyadors pugen directament i els perdedors continuen vius; els segons s'enfronten als quarts; els tercers entre ells.

Segona eliminatòria: els dos primers perdedors i la resta de classificats (6) per disputar els quarts de final.

Tercera eliminatòria: els quatre classificats per disputar les dues places pendents d'ascens. En total s'hauran jugat 14 partits.

Publicitat

Lloc: Encara no és definitiu, però sona amb força El Pinatar Arena de Múrcia (instal·lacions amb diferents camps d'entrenament). Partits a la Nueva Condomina.

Dates: Condicionades a l'evolució del coronavirus i el vistiplau del Ministeri de Sanitat i el Consejo Superior de Deportes. La idea és jugar les dues últimes setmanes de juny.

Condicions: A porta tancada, amb presència de televisió i probablement mitjans acreditats de les diferents ciutats.

Equips participants:

Grup I: At. Balears (campió), Ibiza (2), At. Madrid B (3) i Peña Deportiva Santa Eulàlia (4)-

Grup II: UD Logroñés (campió), Cultural Leonesa (2), Bilbao Ath. (3) i Valladolid Promesas (4).

Grup III: Castelló (campió), Barcelona B (2), Sabadell (3) i Cornellà (4).

Grup IV: Cartagena (campió), Marbella (2), Badajoz (3) i Yeclano (4).

Possibles rivals del Sabadell: At. Madrid B, Bilbao Athletic i Badajoz.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top