Publicitat
Esports

La Federació Espanyola proposa donar la Segona B per finalitzada, però amb 'play-off'

Els jugadors arlequinats, celebrant un gol aquesta temporada / Lluís Franco

Gairebé per sorpresa, la Federació Espanyola de Futbol ha elaborat una proposta per resoldre les categories no professionals (des de la Segona B cap avall) que ara traslladarà a les diferents federacions autonòmiques. Donades les circumstàncies i la dificultat de garantir la seguretat, es veu molt complicat poder disputar les 10 jornades que li resten al campionat i, per tant, la proposta és donar per finalitzada la lliga, sense descensos però sí amb un play-off per assegurar quatre ascensos a la lliga professional. S'estudia l'opció d'un play-off expres, amb eliminatòries a partit únic, en una seu per designar (es concentrarien els 16 equips participants) i a porta tancada (això sí, amb televisió).

El principal punt de discòrdia serà, sense dubte, establir quins 4 equips disputaran el play-off. D'això no s'ha aclarit res. Una possibilitat és agafar la classificació actual després de 28 jornades disputades, un tram que la Federació Espanyola considera prou significatiu per avaluar els mèrits dels equips. En aquest cas, el Sabadell en sortiria beneficiat perquè ara mateix és el tercer classificat i acompanyaria Castelló (primer), Barcelona B (segon) i Cornellà (quart). Una altra alternativa podria ser el balanç al final de la primera volta (més improbable) i en aquesta hipòtesi el conjunt arlequinat encara en sortiria més beneficiat perquè era líder. De totes maneres, s'espera una forta polèmica, sobretot per part dels equips que es troben fregant la zona de play-off i es consideren perjudicats, com és el cas del Lleida o Vila-real B, per exemple, en el grup tercer.

Publicitat

Si aquesta proposta és aprovada, també hi hauria conseqüències per a la temporada vinent perquè ens trobaríem, sense descensos i amb els ascensos des de la Tercera Divisió, amb una Segona B que passaria de 80 a 98 equips. Es parla d'una ampliació de grups i regular la competició en tres o quatre anys, fins a aconseguir una definitiva remodelació de tota la categoria. Ara caldrà esperar la resposta de les federacions autonòmiques, que s'anirà produint els pròxims dies. En qualsevol cas, el Centre d'Esports estaria més a prop de disputar el play-off si no hi ha sorpreses estranyes en la confecció definitiva dels 16 equips que jugarien les eliminatòries decisives.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top