Vallès

Salut inspecciona la residència de Palau on han mort més de 50 usuaris

Dimecres al matí, Salut hi ha realitzat una inspecció per determinar si ha d'intervenir el centre / Residencial Palau

Una unitat de Salut ha inspeccionat aquest dimecres al matí el centre geriàtric Residencial Palau, on han mort més d’una cinquantena d’usuaris des de fa, aproximadament, cinc setmanes. D’aquesta manera es decidirà si la Generalitat ha d’intervenir o no a la residència.  Al departament li consta que 35 d’aquestes defuncions “quadren amb símptomes de la Covid-19”.

La inspecció servirà per analitzar la situació en què es troba el centre i determinar una línia d’actuació. Tanmateix, la residència diàriament ja està rebent el seguiment de dos professionals de l’atenció primària del municipi, un metge i una infermera.

Es tracta d’una de les residències més grans de la comarca, on actualment hi ha 98 pacients. La meitat d’ells, concretament 46, han donat positiu al darrer test. També es va detectar que, dels 64 treballadors, n’hi ha 17 contagiats. Hi ha hagut dos dels pacients que han requerit hospitalització, mentre que 3 d’ells han pogut marxar a casa per no tenir el virus.

Investigació de la Fiscalia

Des de fa una setmana, tal com va informar el D.S., la residència està sota investigació penal de la Fiscalia de Sabadell, per possibles indicis de delicte. Diferents parents de pacients han denunciat que el centre els havia mentit o ocultat informació sobre l’estat de salut dels pacients. Hi ha algun cas de familiars que s’han queixat que els usuaris estaven desatesos i tenen la intenció de denunciar-ho.

“Vam haver d’insistir molt perquè ens donessin informació, fins que ens van dir que no hi podíem fer res, ni portar-la a l’hospital”, explicava al D.S. una dona sobre la seva mare, que va morir al centre

Familiars es queixen d’opacitat en una residència de Palau on han mort 40 persones

Comentaris
To Top