Vallès

Familiars es queixen d’opacitat en una residència de Palau on han mort 40 persones

Aquesta setmana s’estan realitzant tests al centre per a persones grans / Residencial Palau

Alguns familiars d’usuaris d’una residència de Palau-Solità i Plegamans, on el coronavirus ha tingut molta incidència, denuncien que el centre és poc transparent. Concretament, es queixen de la dificultat per fer seguiment sobre la salut dels residents i, en alguns casos, del retard amb què s’ha informat de defuncions. Des de fa un mes, s’hi han produït una quarantena de morts. La Fiscalia de Sabadell està duent a terme una investigació penal a causa de possibles indicis de delicte.

“Un dia vam sol·licitar fer una videotrucada amb la meva sogra, però ens van dir que no podíem perquè l’havien aïllat. Així és com ens en vam enterar. Vam preguntar si hi havia algun cas de coronavirus, i no em van voler donar la informació”, explica al D.S. el parent d’una usuària. Al cap de poc, li van comunicar que la seva sogra, probablement, s’havia contagiat, i lamenta les dificultats que va tenir la família per fer-ne seguiment: “Vam haver de trucar i insistir molt, fins que ens van dir que no hi podíem fer res, ni portar-la a l’hospital”. Tampoc no entén per què van trigar més de quatre hores i mitja a comunicar-los la mort, que s’havia produït a les 19 h.

Sobre la qüestió, el centre Residencial Palau al·lega que s’informa de les defuncions dels usuaris en el moment en què les acredita un metge i tenen el certificat. Pel que fa al seguiment de salut dels usuaris, afirmen que hi ha infermeres que diàriament informen dels canvis a un responsable de la família. Des de Salut, per altra banda, es confirma que la residència ha complert els criteris d’aïllament, sectorització i protecció establerts.

Tanmateix, hi ha diversos familiars d’usuaris que volen denunciar el centre per falta de transparència. Com la Carmen, que la setmana passada va perdre la seva mare. Insisteix que la comunicació del centre ha estat nefasta: “La informació que teníem era perquè havíem d’insistir nosaltres. No sabíem res. Ens negaven que hi havia morts i ens assabentàvem per altres vies que sí que n’hi havia”. També lamenta que, el dia abans que morís, no van deixar que s’acomiadés de la seva mare per videotrucada.

Comentaris
To Top