Ciutat

FGC reprèn l’obra del pàrquing de plaça d’Espanya

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reinicia l’obra de l’aparcament de l’estació de plaça d’Espanya de Sabadell, un cop el govern de la Generalitat ha aprovat la represa gradual de les obres i contractes de serveis suspesos per la Covid-19. En aquesta mateixa línia, també ha reprès les actuacions de senyalització relacionades amb el nou itinerari a la línia Barcelona-Vallès, que permetrà incrementar les freqüències a partir del 2021.

Es preveu que el servei de pàrquing a aquesta estació ja estigui disponible de cara a la tardor d’aquest mateix any. L’aparcament, a l’avinguda de Josep Tarradellas, disposa de tres plantes i donarà espai a 350 vehicles per als usuaris que vulguin fer ús de les línies R4 i R12 de Renfe o la línia S2 d’FGC. “Tenim la intenció de construir cinc Park&Ride (aparca i viatja), i l’estació de Sabadell Nord serà un dels primers”, asseguren fonts de la companyia ferroviària. Sabadell, juntament amb Terrassa, serà la primera ciutat de la xarxa d’FGC on l’empresa construirà aquest espai. L’objectiu és fomentar l’aparcament de cotxes a la vora de les estacions per reduir l’entrada de vehicles a Barcelona.

Model gratuït o de pagament?

Aquesta és una incògnita que encara està per resoldre. Fonts d’FGC indiquen que encara no s’ha concretat quin model s’aplicarà als nous aparcaments, si de pagament –amb certs descomptes per als usuaris habituals– o totalment gratuït. En tot cas, és una decisió que està en mans de l’ATM. També queda a l’espera de concreció qui en podrà fer ús, si exclusivament els usuaris de Renfe o FGC o també veïns de la zona.

La urbanització de la Plaça d’Espanya va culminar el desembre del 2018. La creació d’un pàrquing al nord ja s’havia anunciat l’any 2008, de la mà de la construcció de l’estació de Sabadell Nord dels FGC, amb el perllongament del Metro del Vallès, l’any 2017. De fet, aleshores ja es va construir l’estructura subterrània del pàrquing, però encara no s’ha habilitat.

Vista aèria de la Plaça Espanya, aquest mes de desembre / VICTÒRIA ROVIRA

Tot i l’aturada d’aquestes obres, FGC recorda que ha atès les actuacions de caràcter bàsic per mantenir el servei “amb seguretat i qualitat”, i les d’emergència, com la reparació dels desperfectes causats pels fenòmens meteorològics.

Comentaris
To Top