Publicitat
Diners

El Banc Sabadell llança una app de dades per gestionar el post-Covid

L’aplicació és gratuïta i oberta a tothom / CEDIDA

El Banc Sabadell ha llançat una app oberta i gratuïta amb dades en temps real per gestionar el post-Covid. Batejada amb el nom de Pulso, aquesta eina permet consultar informació transaccional sobre l’evolució diària del consum i de l’activitat comercial arreu de l’Estat. La idea va sorgir fa quatre setmanes quan l’entitat es va plantejar valorar l’estratègia de big data que disposa d’un històric acumulat de més de dos anys d’informació transaccional. “Vam pensar construir una eina que agafés aquestes dades i les cuinés de nou per fer una aplicació molt visual per veure de forma molt gràfica com evoluciona l’activitat comercial en temps real”, explica el director de Presència Digital, Mitjans i Continguts del Banc Sabadell, Xavier Gassó.

L’app, que es pot trobar a la pàgina web estardondeestes.com, analitza més de 5GB d’informació diària obtinguda amb totes les transaccions presencials i en línia per processar-la i determinar una radiografia precisa i en temps real del comportament del consum per municipis i districtes. Si més no, Pulso calcula tots els resultats utilitzant les dades recollides de terminals de punt de venda (TPV) del Banc Sabadell per oferir una estimació aproximada de la salut comercial del territori. L’entitat financera té un 17% de quota de mercat, el que suposa uns 4 milions de transaccions diàries de mitjana. “És un volum important perquè la mostra sigui representativa”, assenyala Gassó.

Davant la situació de desescalada i reactivació de l’activitat econòmica, clients i no clients de l’entitat financera poden utilitzar aquesta aplicació. Si més no, està concebuda per ajudar les pimes, comerços i autònoms a la presa de decisions en el context del post-Covid i la tornada a la normalitat. Gassó explica que aquests empresaris “poden entendre des del punt de vista competitiu com està el seu sector, on estan i com està evolucionant el seu negoci”. En el cas de la desescalada, es pot comparar i preveure com aniran les diferents fases analitzant les dades d’altres municipis que ja han canviat de fase. “Permet saber què passa i a partir d’aquest coneixement es poden prendre decisions”, afirma el director de Presència Digital del Sabadell.

El 70% d’activitat comercial

Per exemple, a Sabadell gràcies a Pulso es pot saber que l’activitat comercial de tots els sectors dels últims set dies representa el 70,72% del mateix període de l’any passat. A més, l’activitat comercial ha baixat un 3,15% respecte a la setmana anterior. El tiquet mitjà ha estat de 32 euros durant els últims set dies i la despesa d’estrangers a la ciutat representa el 16,11%.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top