Diners

Dos sabadellencs creen una app per reduir el risc de contagi als bars

Gomà i Salas treballen a distància pel confinament / CEDIDA

Es diu Wayteo, i va néixer durant una conversa en un bar. “El moment típic en què el cambrer no ve i penses com millorar-ho”, explica un dels seus impulsors, el sabadellenc Roger Gomà, enginyer informàtic de 24 anys, que està desenvolupant l’aplicació amb el també veí de Sabadell Marc Salas, programador web de la mateixa edat. A diferència de tantes idees que no van més enllà, si bé en un moment aquesta va quedar en stand-by, “amb el coronavirus vam decidir començar-ho a fer perquè creiem que també és una bona oportunitat per no tenir contacte amb les cartes i els diners”.

“Amb la Covid-19 vam decidir fer-ho. És una oportunitat”

Dit i fet, amb l’aplicació ja començada a desenvolupar, entre el 30 d’abril i el 4 de maig van participar en la trobada on-line de desenvolupadors Hackaton Covid-19 i van ser un dels premiats. Gràcies a això, ara reben el suport de la incubadora d’empreses Barcelona Activa per accelerar el desenvolupament del producte en temes d’empresa, legal i finançament. Fins ara ho han fet sense pressupost i amb aquesta ajuda veuran què és el que necessiten.

Contacte per QR

Wayteo ofereix als seus usuaris un mapa amb tots els bars que tens al voltant i estan adherits a l’aplicació. Cada establiment té una fitxa que permet veure la carta i decidir a distància si t’interessa anar-hi. De moment no es preveu poder reservar taula a través de l’aplicació, però permet que, un cop arribis al bar en qüestió, a la taula hi trobaràs un codi QR per escanejar amb l’app, a través del qual faràs la comanda i, en el moment que la facis, quedarà pagada. Segons els seus impulsors, aquest sistema té avantatges per als usuaris i per als negocis. Gomà apunta que el client hi guanya rapidesa. “El temps d’espera no serà tan gran: quan arribis no hauràs d’esperar i podràs decidir abans què vols”. I també creu que els bars podran oferir “més seguretat als clients, ja que no hi haurà contacte”, destaca.

Per als establiments, és una forma d’innovar i diferenciar-se de la competència i, no menys important, “és una manera d’assegurar que sempre t’ho paguin”, perquè es paga quan es demana. “Amb la Covid-19 vam decidir fer-ho. És una oportunitat” Wayteo és la primera aplicació que desenvolupen aquests dos sabadellencs i estarà disponible per a iOS i Android. Arran del confinament l’estan fent cadascú des de casa seva.

Gomà i Salas esperen començar a fer proves amb l’aplicació a mitjans de juny, buscant que quan vagin reobrint els bars la puguin tenir al mercat al més aviat possible. El que no saben, però, és si tota la fase de prova la faran a Sabadell o a Mataró, des d’on es va organitzar la hackaton, “perquè l’alcalde ens va dir que li agrada molt i li agradaria fer-ho allà”.

Sabadell en imatges: la ciutat, retratada a l’Instagram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top