Ciutat

Les llars d’infants privades alerten que no obriran si no és amb condicions òptimes per als nens

Llar d'infants Colorins / CEDIDA

“No obrirem les nostres escoles si no es fa en unes condicions òptimes”. El missatge de 16 llars d’infants privades de Sabadell, expressat en un comunicat compartit, és contundent. Denuncien que les mesures que ha marcat el Departament d’Educació perquè obrin a partir de la fase 2 són “antipedagògiques“.

Les llars d’infants han aixecat la veu perquè senten que l’administració no les ha tingut en compte per consensuar un pla educatiu. Lamenten que durant dos mesos no hagin rebut indicacions i ara se’ls derivi la responsabilitat de decidir si obrir o no amb unes mesures que veuen poc factibles per complir: només podran tenir 5 nens per espai, la qual cosa fins i tot els dificulta econòmicament el retorn, i els insten a guardar una distància de seguretat amb els infants.

Crit d’auxili de les llars d’infants privades: “Estem a punt de tancar”

“Ens estan demanant que siguem nosaltres, les professionals que eduquem, vetllem, estimem i tenim cura dels infants que ens convertim en policies de la distància social. A nosaltres que sabem del cert que actuar així és contraproduent pels infants”, lamenten en el manifest. Està previst que al llarg d’aquesta setmana les llars d’infants privades es reuneixin amb l’Ajuntament.

De fet, creuen que el contacte és inherent als infants, inevitable a les escoles bressol o al carrer: “Els pares i mares també són conscients que els infants busquen el contacte, aprenen jugant lliurement i a través dels sentits” i “també veuen que no es pot impedir que els infants es relacionin entre ells perquè significa dificultar el seu desenvolupament integral“. En aquesta línia, es pregunten: “Quin sentit tenen aquestes condicions que ens exigeixen quan al carrer, entre famílies no les podran respectar?”.

Mesures a les llars d’infants

De cara al juny, està previst que les llars d’infants puguin obrir amb un màxim de 5 nens per espai, i en cap cas podran tenir entre 0 i 1 any, ja que en aquesta edat Educació alerta que el sistema immunològic és més vulnerable. Es prioritzarà, doncs, alumnes matriculats els pares dels quals tinguin dificultats per flexibilitzar el seu horari laboral presencial. No hi haurà en cap cas menjador escolar.

Per altra banda, cada llar d’infant haurà d’analitzar les condicions que té per decidir si poden oferir el seu servei, en funció dels espais i del professorat.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top