Ciutat

Sabadell se suma al minut de silenci en memòria de les víctimes de la Covid-19

Marta Farrés ha avançat que es farà un homenatge de ciutat per les víctimes quan la situació ho permeti

Els diferents grups municipals reten homenatge a les víctimes de la pandèmia / Lluís Franco

L’Ajuntament de Sabadell s’ha sumat al minut de silenci oficial en memòria de les víctimes de la Covid-19. Diferents regidors del consistori s’han emplaçat avui a les 12h a la plaça de Sant Roc per retre homenatge als sabadellencs que han lluitat contra la pandèmia. El Consell de Ministres va aprovar ahir dimarts la proposta del president de l’executiu, Pedro Sánchez, d’establir deu dies de dol oficial a l’Estat, que avui comença i s’allarga fins dissabte 6 de juny.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha llançat un missatge d’escalf a familiars i amics de víctimes de la Covid-19: “Ha estat una pandèmia molt dura a la nostra ciutat i és necessari recordar els sabadellencs que ha deixat enrere”. Així, insisteix que malgrat “l’optimisme” d’aquests dies, “no ens podem oblidar de les víctimes”

Homenatge posposat

Farrés ha avançat un homenatge de ciutat per les víctimes quan la situació ho permeti. Malgrat encara està pendent de decidir el què i el com, la intenció és “trobar un element físic” per recordar aquestes persones, en un acte obert a la ciutadania.

Mentrestant, i des del dia 24 de març, les banderes de l’edifici consistorial onegen a mig gas, com a símbol de dol oficial. A través de les xarxes socials, l’Ajuntament ha fet una crida per convidar la resta de ciutadans a fer un minut de silenci des d’on es trobessin, per tal d’evitar aglomeracions.

L’alcaldessa de Sabadell ha fet una crida a la responsabilitat de hostalers i ciutadans a respectar les normes establertes per les autoritats gubernamentals.”Ho hem de fer bé, un error ens pot fer retrocedir molts dies”, alertava Farrés.

En aquest sentit, ha detallat que s’ha desplegat un dispositiu mixt entre policia municipal, comerciants i inspectors de via pública. Malgrat que “encara no s’està sancionant ningú”, en els propers dies s’iniciaran aquestes mesures sancionadores.

Les banderes de l’Ajuntament onegen a mig pal / Lluís Franco

Comentaris
To Top