Esports

Xavi Moñino: "Arribarem al 'play-off' exprés amb garanties"

El preparador físic atent a un exercici / Lluís Franco

Els jugadors del Centre d'Esports han iniciat la seva segona setmana d'entrenaments individuals. En no passar Sabadell a la Fase 1 de la desescalada, no ha estat possible fer el salt a les sessions grupals. Una situació que els posa en un cert desavantatge respecte a altres clubs, sobretot els filials. Malgrat això, el preparador físic del conjunt arlequinat, Xavi Moñino, es mostra convençut que els homes d'Antonio Hidalgo arribaran amb plenes garanties físiques a la cita del play-off exprés de mitjans de juliol.

Ara mateix la seva tasca és fonamental per recuperar la forma i el nivell competitiu. Malgrat la llarga aturada de 72 dies, la primera revelació és contundent: “Els jugadors estan millor ara que abans d’iniciar una pretemporada. A l’estiu arriben després de setmanes de no fer gairebé res; en canvi, durant el confinament estaven controlats a casa seva i seguien rigorosament un pla de treball específic. No han començat des de zero i això és un factor important”.

Molt limitat

Aquesta primera fase de feina individual té com a objectiu recuperar sensacions. “El jugador ha d’anar progressant de mica en mica per evitar lesions. Amb el pas de les setmanes anirem augmentant la càrrega. El pitjor és que hi ha poca variabilitat i no pots interactuar amb els futbolistes. Quan es pugui entrenar amb grup, encara que sigui de 10, tot serà millor”, exposa. Moñino creu que tenen temps suficient per preparar bé el play-off exprés: “Ara no es tracta de gestionar la preparació de tota una temporada, sinó un objectiu molt concret. Penso que hi arribarem amb garanties”.

Publicitat

De totes maneres, és inevitable parlar de desavantatges respecte a altres clubs, sobretot el cas dels filials. “Tenen jugadors entrenant amb el primer equip i potser agafaran ritme jugant minuts de lliga a Primera Divisió”, subratlla. Pel preparador físic arlequinat, el principal hàndicap serà “la impossibilitat de fer amistosos. No és el mateix jugar entre nosaltres que tenir un rival que et pot exigir situacions dels partits, però aquest problema el tindran tots els equips”. D’altra banda, l’aturada ha permès la recuperació total dels lesionats, com el cas de Josu Ozkoidi i altres futbolistes amb molèsties, que ara estan en perfectes condicions.

Bernat Mosquera segueix a la banqueta del filial / CEDIDA

El play-off exprés viurà aquesta setmana –dijous acaba el termini– un nou capítol amb la inscripció definitiva dels equips amb presentació prèvia de la documentació pertinent. No s’esperen sorpreses malgrat les queixes habituals dels primers classificats. D'altra banda, els jugadors i cos tècnic passaran aquest dimarts el seu segon test a la Mutual de futbolistes, aquesta vegada via Federació i de manera gratuïta.

Mosquera segueix al B

El Centre d’Esports va fer oficial la renovació del tècnic Bernat Mosquera per continuar dirigint el filial a Segona Catalana un cop confirmada la permanència. Va arribar la passada temporada, al mes de desembre, per intentar reconduir la situació d'un equip que semblava abocat al descens de categoria. Tot i protagonitzar una reacció en les 10 jornades que va estar a la banqueta, el filial arlequinat es trobava en situació de descens en el moment de l'aturada pel coronavirus. La decisió de la Federació Catalana de Futbol d'invalidar els descensos li ha permès evitar la caiguda a Tercera. Ara començarà un nou projecte amb l'objectiu de millorar les prestacions i lluitar en la zona alta de la taula en l'atípica temporada 20/21.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top