Publicitat
ESPECIAL ASCENS A SEGONA A

Entre l’adeu de Marbella i el retorn a Eibar

L'afició arlequinada celebrant l'ascens a Eibar el 2011 / Lluís Franco

Era l’última jornada de la temporada 1992/93 a Segona Divisió A. Una temporada nefasta pel Centre d’Esports en tots els àmbits. L’equip, sense rumb, va consumar el descens matemàtic a la jornada 36 després d’una derrota al camp del Betis (2-0). L’últim partit, però, d’aquella lliga va ser al Municipal de Marbella, ara batejat com a Lorenzo Cuevas. Amb un equip ple de joves del filial –els Piti, Manuel o Garzón que després agafarien un gran protagonisme- es va consumar l’adeu definitiu a la categoria de plata. Al descens esportiu s’hi sumaria setmanes després el descens administratiu a Tercera Divisió per impagaments a la plantilla. El club va fregar la desaparició i només la gran fornada de l’equip filial -que havia aconseguit curiosament l’ascens a Tercera- va permetre continuar endavant.

Seria, però l’inici d’una llarga travessia pel desert. Entre Segona B i una nova caiguda a Tercera Divisió, van passar 18 anys. La irrupció del president Joan Soteras, ara president de la Federació Catalana de futbol, i la seva junta directiva seria clau per recuperar el terreny perdut. En cinc anys es va passar de Tercera al futbol professional. Després de l’intent fallit del 2009, amb el famós robatori a Irun, el Sabadell va aconseguir l’anhelat retorn a Segona A el 2011 amb un empat agònic (1-1) a Ipurúa davant l’Eibar, en una eliminatòria que es va viure a la ciutat amb una enorme intensitat. Una pantalla gegant va omplir d’aficionats arlequinats el Parc Catalunya i unes 5.000 persones es van aplegar a la Plaça Sant Roc per celebrar-ho després.

Marc Fernández va fer el gol decisiu a Eibar / Ll. Franco

El 0-0 de l’anada a la Creu Alta donava esperances a l’equip de Lluís Carreras de passar davant un Eibar considerat favorit. I així va ser. El gol de Marc Fernández, en la millor acció col·lectiva de l’equip, va permetre segellar l’ascens tot i el patiment final amb el gol de Manuel Lanzarote per l’Eibar. Uns 300 seguidors arlequinats ho van poder viure insitu i desfermar l’eufòria al mateix estadi d’Ipurúa.

Aquest diumenge (20 hores) el Sabadell torna a tenir l’oportunitat de tornar al futbol professional, 9 anys després d’Eibar i 5 després del traumàtic descens que va conduir al club a una situació institucional gairebé dramàtica. En aquest cas, l’aparició de l’empresari Esteve Calzada i el seu equip ha estat providencial i es frega de nou la Segona A en el mateix escenari, Marbella, on va començar un autèntic calvari. L’equip d’Antonio Hidalgo vol fer història i convertir la ciutat en una festa en un any molt complicat.

Publicitat
Comentaris
To Top