Diners

Investigadors de Harvard analitzen l’impacte d’ININVallès

L’Ajuntament contracta la ‘start-up’ nord-americana Aretian per avaluar la gestació d’un ecosistema innovador i perquè faci recomanacions per enfortir-lo

L’empresa estudiarà desenvolupar un districte innovador a Covadonga / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament de Sabadell, com a responsable de coordinació d’ININVallès, ha contractat la start-up nord-americana Aretian per analitzar l’impacte del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT). ININVallès és un pla estratègic supramunicipal basat en el potencial de la zona respecte del disseny i la innovació aplicats als sistemes industrials. El pla operatiu està consensuat pels ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès, Sant Quirze del Vallès i Castellar del Vallès, la Fundació de Disseny Tèxtil (FUNDIT), la Fundació Parc Taulí i la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’any 2018, la Generalitat va considerar el projecte mereixedor del cofinançament del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. És un dels únics quatre PECT de l’àmbit metropolità aprovats. El cost total és de 3,3 milions d’euros i rep una subvenció europea d’1,6 milions d’euros per desenvolupar diferents operacions. El termini d’execució acaba el desembre del 2020 amb opció de pròrroga. Durant l’any passat, es va assolir un 35% de l’execució d’aquest projecte.

La innovació com a factor de canvis

Aretian avaluarà la gestació de l’ecosistema innovador ININVallès des d’una visió humanista, d’integritat i a partir d’una diagnosi del coneixement col·lectiu amb la innovació com a factor de canvis. Es tracta d’una start-up creada per un equip d’investigadors de Harvard, que busquen solucions als reptes socials de manera sostenible en un territori basat en el rigor científic. El seu repte és avaluar l’impacte del PECT a partir de tres sistemes complexos: talent, estructures organitzatives i disseny urbà.

En aquest sentit, Aretian ha precisat que l’objectiu del projecte és doble: “Desplegar la nostra única metodologia d’analítica urbana per representar l’estat actual de la base econòmica i el panorama de la innovació en les quatre ciutats”. Així mateix, aquesta start-up nord-americana està valorant l’estratègia ININVallès i “proporcionem recomanacions concretes i orientades a l’acció per enfortir l’ecosistema de l’economia del coneixement i ajudem les quatre ciutats i institucions associades a impulsar les oportunitats d’aquest territori”.

Comentaris
To Top