Publicitat
DS MOTOR

Un horitzó més net

Quina motorització escull el sabadellenc?
Quina motorització escull el sabadellenc? / GREMI DEL MOTOR

Vuit mesos donen per a molt i més si et veus immers enmig d’una pandèmia mundial de conseqüències imprevisibles i de l’entrada en vigor de la zona de baixes emissions. Dos fets claus –un d’ells va obligar a reaccionar el govern de Pedro Sánchez– que marcaran aquest exercici i qui sap si els següents.

Ara com ara, la tendència s’encamina cap a un horitzó més clar, amb un protagonisme dels vehicles elèctrics i híbrids en detriment dels propulsats per combustible fòssil. Des del gener, més de mig miler de sabadellencs (647) han optat per la primera opció (14,1%), que significa, gairebé, sis punts respecte al mateix període del 2019.

Pel que fa a xifres globals, a les portes dels darrers quatre mesos del 2020, l’entrada en vigor de la zona de baixes emissions ha donat un impuls al sector de l’automòbil en aquests darrers dos mesos –juliol i agost–, que permet mostrar indicis de recuperació situant-se a registres del 2019. Aquest setembre i els següents tres mesos podrien confirmar la recuperació i dibuixar un horitzó més optimista en un sector molt castigat obligat a transformar-se.

Més vendes que el 2019

La tendència experimentada a Sabadell en el sector de les motos, amb un creixement del 78% en els darrers cinc anys, ha tingut continuïtat aquest 2020 tot i l’arribada de la i el posterior confinament.

Quina motorització escull el sabadellenc?

Quina motorització escull el sabadellenc? / GREMI DEL MOTOR

Si durant els mesos de juny, juliol i agost de l’any passat es van vendre un total de 1.200 motocicletes arreu del Vallès Occidental, en el mateix període d’enguany no només s’ha mantingut sinó que ha augmentat amb més d’un centenar de noves matriculacions. Una mostra fefaent que la Covid-19 ha incentivat la compra d’aquest vehicle aprofitant alguns dels diversos avantatges que té com, per exemple, menys consum, menys temps per desplaçar-se i facilitat per aparcar. A més, i en el context de la pandèmia mundial, la possibilitat de mantenir les distàncies en tot moment, de ben segur que hi ajuda.

D’altra banda, tot i que l’opció més desitjada àmpliament entre els consumidors continua sent la motorització de gasolina (98,6%), condicionada en bona part per l’ampli mercat respecte a l’elèctric, en aquests vuit primers mesos del 2020, les vendes de motocicletes elèctriques s’han doblat al Vallès Occidental respecte al 2019.

Publicitat
Comentaris
To Top