Ciutat

La setmana de la Gent Gran a Sabadell, en petit format

Gent gran passejant a Can Deu / VICTÒRIA ROVIRA

Són el col·lectiu vulnerable, però també els que han quedat més arraconats des que la crisi del coronavirus s’ha instal·lat a Sabadell. Ho afirma Maria Rosa Mota, presidenta de la Coordinadora de Casals de la gent gran, que denuncia que ha estat “el sector més descuidat”. Insisteix en la recuperació de les sales relacionals dels centres cívics de la ciutat i altres activitats pensades per la gent gran.

En aquest sentit, els organitzadors han adaptat les activitats per celebrar la setmana de la Gent Gran, que comença avui mateix. “No es pot fer com abans, però farem tot el que es pugui perquè la gent gran gaudeixi”, assegura Mota. Des de fa anys, la primera setmana d’octubre a Sabadell és dedicada a activitats per visibilitzar la importància de la gent de més de 65 anys. Sònia Sada, regidora de cicles de vida, ha posat en valor la importància de les noves tecnologies en aquest nou procés. Sada també ha manifestat la seva “preocupació”

El programa d’activitats contempla una desena d’activitats repartides entre dilluns 28 a dissabte 3 d’octubre, en una aposta per la digitalització dels continguts, a partir d’un canal de YouTube de Cicles de vida. La gent gran podrà participar en concursos o gaudir d’un recital de cant coral, entre d’altres.

Dos punts importants que Sada destaca són la lectura del manifest, l’1 d’octubre i l‘ofrena floral, el dissabte 3 d’octubre. El programa d’actes també inclou el Joc Musical “Recorda, endevina i canta”, amb Clau de Ball,que tindrà lloc als complexos del Parc Central, Alexandra i Sant Oleguer. Es tracta d’una activitat compartida entre la gent gran de les residències i els tres complexos de gent gran.

En petit comitè

Hi haurà activitats presencials. L’ofrena floral, que generalment és un acte massiu, aquest any es farà en petit comitè: una persona de cada entitat i no hi haurà aperitiu. També la lectura del manifest serà a partir d’un videoclip que es retransmetrà per les xarxes socials.

Pel que fa a la resta d’activitats programades de forma presencial, caldrà assistir mitjançant cita prèvia, per controlar aforaments. A banda, la mascareta serà d’ús obligatori i s’hauran de garantir les distàncies de seguretat. Els organitzadors prendran la temperatura a l’entrada de cada acte.

Comentaris
To Top