Ciutat

Ocupen “simbòlicament” l’Ajuntament contra la inhabilitació de Quim Torra

/ LLUÍS FRANCO

Una vintena de persones ha ocupat “simbòlicament” les portes de l’Ajuntament de Sabadell com a resposta a la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. La Sala Penal ha confirmat la condemna que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va imposar a Torra per desobeir a la Junta Electoral Central (JEC) i negar-se a retirar una pancarta en què demanava la llibertat dels presos polítics al balcó del Palau de la Generalitat. Segons han avançat des del col·lectiu Sabadell Resisteix, els manifestants pretenien romandre a les portes del consistori fins rebre una resposta dels diputats independentistes: “O desobeiu, o ens abstindrem“, demanaven.

Paralel·lament, al voltant mig miler de persones s’han personat davant la plaça de Sant Roc en rebuig a la decisió del Tribunal Suprem. El missatge unitari dels convocants–ANC, Consell República i Òmnium Cultural– era clar: “unitat independentista” davant la “repressió”. “Ni el Parlament de Catalunya ni els partits independentistes poden permetre aquesta inhabilitació”,  reclamava Teresa Mira, presidenta d’Òmnium Cultural de Sabadell, al·legant que representa una inhabilitació de tot el govern. “Es digui Companys, Maragall, Mas, Puig o Torra, és el president escollit democràticament”, afegia.

En aquesta mateixa línia, Neus Alsina, d’ANC Sabadell reclamava que és el “Molt Honorable President de tots els catalans, malgrat no tots l’han votat”.

Entre “votarem” i “o desobeiu o ens abstindrem”

A crits d'”unitat independentista” i “desobeiu”, la plaça de Sant Roc s’ha convertit en l’escenari de la picabaralla entre els mateixos manifestants. Durant el manifest de Sabadell Resisteix, el col·lectiu demanava la desobediència dels partits independentistes per trencar amb l’Estat o amenaçaven amb l’abstenció a les properes eleccions.El gruix dels manifestants, però, han retret al col·lectiu independentista aquesta proposta a crits de “si ens abstenim, l’extrema dreta guanya“. Fins i tot hi han hagut encaraments directes entre els presents.

Els manifestants pretenien romandre davant de l’Ajuntament fins que els diputats sobiranistes al Parlament rebin les seves peticions. Però al final han desallotjat el consistori en entregar el manifest a regidors de l’Ajuntament.

Comentaris
To Top