Ciutat

Sabadell tindrà pautes municipals per evitar casos d’assetjament sexual als centres educatius

Sabadell vol evitar que es repeteixin capítols foscos en els centres educatius de la ciutat, com el que ha emergit recentment sobre un director d’institut que, durant anys, hauria menyspreat i proferit comentaris lascius a alumnes. És per això que es redactaran pautes municipals per detectar casos d‘assetjament sexual a escoles i instituts. El document serà traslladat, també, a entitats i associacions que ofereixin extraescolars. Per no només reconèixer aquestes actituds, sinó actuar-hi.

La intenció és abordar els casos “des d’una administració local, més propera i atenta a la seguretat en els centres educatius de la ciutat en aquestes situacions”, ha recalcat la portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, qui ha presentat la mesura en el ple municipal. Alhora, ha volgut felicitar les exalumnes que han denunciat els casos, “per la valentia de posar llum a uns fets que van passar desapercebuts i a voltes contemporitzats per la resta de docents”.

L’Escola Industrial és un dels centres educatius on es va destapar un cas d’assetjament sexual per part d’un docent / V. ROVIRA

El regidor d’Educació, Manuel Robles, ha acordat amb Ciuró que la moció parlés de pautes i no de protocol. I en el mateix sentit que la portaveu de Junts, ha reivindicat que, com a poder públic, “cal posar tot el que hi hagi a l’abast per erradicar aquestes conductes”.

Les pautes insten a denunciar els casos i a posar-los en coneixement de la Generalitat, a més d’abordar-los amb l’assessorament d’experts en la matèria. L’objectiu també és fer arribar recomanacions a diferents àmbits on es puguin generar situacions d’assetjament sexual. La resta de grups municipals s’hi han sumat i han aprovat per unanimitat la moció. Podem, ERC i la Crida, però, han expressat matisos.

D’acord, però amb matisos

Podem ha assenyalat que el text inicial amb què partia la moció depassava les competències municipals. Després de les modificacions que s’hi han fet, ha recalcat la portaveu Marta Morell, s’hi han posicionat a favor.

Anna Lara, de la Crida, ha explicitat que “el fet competencial no ens impedeix posar-hi fil a l’agulla”, i ha afirmat que Sabadell es pot convertir en referència per “obrir camí”. També ha instat a incloure les entitats i associacions de l’educació en l’elaboració de les pautes, “per no deixar-les com a espectadores”. Francisca Maya, d’ERC, ha retret a Ciuró que, de totes les esmenes que el grup ha fet al text, “s’han agafat les que menys incidència política” tenen.

La Fiscalia investiga els abusos sexuals a escoles de Sabadell

Comentaris
To Top