Publicitat
Diners

Pla de la Cambra de Sabadell per ajudar 1.200 empreses a resistir la crisi

Ajudar a transformar les empreses per fer-les més resistents a la crisi de la Covid. Aquest és l’objectiu de la nova campanya de la Cambra de Comerç de Sabadell. Es preveu que l’entitat cameral podrà assessorar i acompanyar 1.200 empreses en temes clau per a la viabilitat com són el finançament, la creació de pàgines web, l’ampliació de la base de clients o renegociar els lloguers comercials. Aquesta proposta s’inclou dins del projecte Aixeca, Activa i Accelera el teu negoci, una iniciativa de les Cambres de Comerç de Catalunya, que preveu destinar 10 milions d’euros per ajudar empresaris i autònoms a superar els efectes de la crisi provocada pel coronavirus.

El president de la Cambra de Comerç de Sabadell, Ramon Alberich, ha explicat que la intenció és “arribar a les empreses i activitats econòmiques que tenen dificultats”. En aquest sentit, Alberich recorda que sectors com els de la restauració, la cultura i els serveis estan patint les conseqüències d’aquesta crisi. Les sol·licituds per rebre l’assessorament es podran fer a través del correu electrònic i via telefònica. Un equip de quatre persones s’encarregaran d’atendre els empresaris. A partir d’aquí es farà un diagnòstic per detectar quin és l’origen del problema. 

Aleshores, el cas es derivarà a la cambra catalana que estigui més especialitzada en aquell tema. En total, es calcula que es faran 30.000 assessoraments. D’aquesta manera, es pretén buscar un efecte multiplicador dels recursos. “Per cada euro que mobilitzarem, esperem generar un impacte de 4 euros”, ha indicat Alberich. 

Publicitat

S’invertiran més de 8,1 milions d’euros procedents de Fons FEDER –a través de la Cambra d’Espanya–, de la Generalitat i de les Cambres. “Els serveis tindran un cost zero per a l’empresa”, ha recordat el president de la Cambra de Sabadell. El 68% seran gratuïts, el 28% seran subvencionats, i el 5% són beques

Aquest pla és la continuació del projecte ‘Que cap empresa tanqui’, que també van engegar les cambres. Segons Alberich, “Quan una activitat ha de tancar, destrueix la inversió que havia fet”

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top