Ciutat

La proximitat, clau de l’èxit del Mercat Central en el 90è aniversari

El Mercat ha sobreviscut a l’auge de les grans superfícies i ha aconseguit mantenir la fidelitat de la seva clientela al llarg dels anys

Molts usuaris a les parades/ Lluís Franco

El Mercat Central bufa noranta espelmes i ho fa gràcies a la seva principal senya d’identitat: la proximitat. Ha subsistit i aguantat amb èxit, malgrat que en els últims anys hagin crescut, i molt, les grans superfícies alimentàries a la ciutat, i a la resta del territori. El Mercat ha aconseguit mantenir la fidelitat de la seva clientela i guanyar-ne de nova. Amb la pandèmia, la quantitat d’usuaris ha pujat, però la bona qualitat dels productes s’ha mantingut. Dit això, tot i estar d’aniversari, l’activitat del dia a dia no s’atura i les parades obren per oferir un servei bàsic. Multitud de persones s’apropen per comprar a les parades del recinte. Com que és divendres, hi ha molt ambient. Així i tot, les cues són ordenades i les mesures de seguretat es compleixen.

Els actors del Mercat

Ricardo Igual, president del Mercat, ha mostrat una gran satisfacció pel 90è aniversari, i ha remarcat que el Mercat ha fet un pas endavant els últims cinc anys. “Ara és més modern, més ampli i més agradable“, afirma Igual. Així mateix, el president ha admès la dificultat de competir amb les grans superfícies, però creu que ho poden fer d’una manera diferent: “Hem de distingir-nos per tenir un producte de gran qualitat”, exposa. Ricardo Igual ha avançat que el Mercat Central té un projecte de futur molt ambiciós: ser com una espècie de centre comercial.

“El Mercat Central ha millorat molt en els últims anys”

Pel que fa als paradistes, Geli Nicolàs, de Fruites Diego, ha fet una valoració positiva de l’evolució del Mercat els darrers anys. De fet, la seva fruiteria ja en fa 32 que hi és. Això sí, ella creu que encara es poden millorar aspectes del Mercat, com ara posar més comoditats al client i millorar la promoció dels productes. D’altra banda, Salvador Miralpeix, propietari de Carns Miralpeix,
considera que s’han hagut d’especialitzar, sobretot en productes ecològics, per arribar a més clientela. En la mateixa línia, Valeriano Rabaneda, de la Carnisseria del Mercat, ha afirmat que després de la pandèmia arriben a més gent, gràcies a la diversificació del producte. A més, malgrat que només fa dos anys que té aquesta parada, es mostra satisfet.

La Carnisseria del Mercat/ Lluís Franco

La clientela també ha valorat el 90è aniversari. Harmonie Koch ha celebrat que el Mercat segueixi oferint un servei de proximitat. “És un lloc ideal per fer la compra i passar una bona estona”, ha remarcat. Per la seva banda, Emília Fíguls fa quaranta anys que hi compra, i assegura que ho fa “per comoditat”, encara que considera que el preu dels productes és elevat. Josep Miñarro també opina que la comoditat és un aspecte clau del Mercat. Malgrat que ha admès que no sabia res de l’aniversari, ha explicat que no el sorprèn: “Si les coses es fan bé, donen bon resultat”, ha resumit.

El Mercat Central elaborarà una exposició on hi haurà plafons amb articles antics del Diari de Sabadell per celebrar l’aniversari. Serà el 27 de novembre, just el dia que l’Ajuntament engegarà les llums de Nadal.

Comentaris
To Top