Ciutat

En marxa un dispositiu municipal per atendre els afectats pel tancament de Dentix

Clínica Dentix a Sabadell / LL. FRANCO

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha posat en marxa un dispositiu especial d’atenció a les persones afectades pel tancament de les clíniques dentals Dentix, que han deixat fins a mig centenar de pacients de Sabadell amb tractaments a mitges. De fet, durant la primera quinzena de novembre, les consultes realitzades a l’ens municipal sobre el cas superen la seixantena.

En els casos que s’hagi pagat la totalitat o una part de l’import del servei sense que s’hagi prestat completament, l’OMIC aconsella recopilar tota la documentació de què es disposi, des de publicitat, pressupostos o contractes fins a factures.

L’oficina també aconsella que si es va finançar el pagament amb un crèdit, cal adreçar-se a l’entitat financera que va concedir el préstec per reclamar l’anul·lació dels càrrecs pendents de pagament –ja que s’ha produït un incompliment de contracte– o la devolució de la part ja abonada. En tots els casos, és convenient aconseguir l’historial mèdic a la clínica dental on es va contractar el servei.

Dentix tanca a Sabadell i deixa els seus pacients amb el tractament a mitges

Si no atenen la sol·licitud en el termini màxim d’1 mes, cal presentar la reclamació a l’oficina de consum de Sabadell o a l’Agència Catalana del Consum.

D’altra banda, si es va pagar amb targeta de crèdit, s’ha de contactar amb l’entitat financera per informar-se de la possibilitat d’anul·lar els càrrecs. Si es va pagar el tractament al comptat, cal reclamar els imports a Dentix, però donat que aquesta empresa ha sol·licitat el concurs de creditors, caldrà esperar l’evolució del procediment judicial, de la qual cosa i l’OMIC n’informarà al web municipal.

L’OMIC de Sabadell tramitarà les reclamacions mitjançant els mecanismes de resolució alternativa de conflictes –la mediació i l’arbitratge de consum–, que són sistemes gratuïts i voluntaris per a ambdues parts, empresa i consumidor.

Si cap de les opcions anteriors no dóna un resultat satisfactori, es pot recórrer a la via judicial. En aquest cas, cal informar-se al Servei d’Orientació Jurídica de la Generalitat, que si correspon també tramitarà els beneficis de justícia gratuïta. També es pot demanar assessorament a una organització de persones consumidores registrada a
Catalunya.

Comentaris
To Top