Ciutat

La regidora de Salut considera insuficients les contractacions pels CAPs de Sabadell

Cua a l'entrada del CAP Centre, en una imatge d'arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

La regidora de Salut de l’Ajuntament, Sònia Sada, considera insuficients les contractacions pels CAPs de Sabadell que ahir avançava el D.S., tal com va expressar al ple municipal d’aquest dimarts. Són 92 incorporacions en total, 41 de forma temporal i 51 permanents, però Sada remarca que, mirant el detall, al final es tracta de sumar “un metge i 15 infermeres per més de 210.000 habitants”. “És un pla que en titulars queda bé…”, va etzibar.

El Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària i Comunitària de Salut preveu incorporar especialment personal administratiu. Entre aquest any i el vinent hi haurà 30 nous Gestors Covid, persones que fan el seguiment dels casos, i 11 professionals més que faran aquesta tasca centrats en les escoles. De les altres 51 incorporacions, 14 són Gestors d’Informació i Serveis (GIS), 11 Tècnics Auxiliars d’Infermeria (TCAI) i 10 treballadors socials.

Vistes les dades, Sònia Sada critica que de les 92 contractacions només 16 siguin exclusivament assistencials, ja que apunta que la resta “no són prestadors del servei de la Salut”, ja que tenen altres tasques assignades com “els tan necessaris” enllaços amb les escoles o els Gestors Covid que fan el rastreig.

Per la regidora de Salut, a Sabadell la llista de deficiències del sistema sanitari “és molt llarga”, però des del seu punt de vista tot indica que “la voluntat de qui ho ha de resoldre, la consellera de Salut [Alba Vergés], és molt curta”.

Salut dotarà els CAPs de 92 nous professionals

Comentaris
To Top