Ciutat

Marxants de Zona Hermètica reclamen un millor accés

Mercat ambulant de zona hermètica, a la banda de Sant Quirze, el passat diumenge / VICTÒRIA ROVIRA
El mercat ambulant a la zona de Sant Quirze, el diumenge passat / Victòria Rovira

“Hem fet dues vendes en tot el dia”, explica Emilio Jiménez, un marxant sabadellenc que treballa al mercadal dels diumenges, a la zona de Sant Quirze. Les vendes en aquest tram del mercat de la Zona Hermètica s’han desplomat un 95%, segons asseguren els marxants, amb el confinament municipal. 

Des de la reobertura del mercadal el juny, les parades que pertanyen a Sabadell estan ubicades en el carrer de Bernat Metge per motius de restriccions d’aforament. Això fa que els vehicles no puguin accedir a la zona de Sant Quirze. Amb el trasllat, les parades situades a la part d’aquest municipi, al carrer de Narcís Montoriol, han quedat aïllades i l’accés al carrer, “taponat”, denuncia Jiménez. 

“Mentre que al mercadal de Sabadell hi ha força afluència, aquí no rebem clientela”, es queixa Damian López, comerciant. De fet, “el mercat de la Zona Hermètica és un pol d’atracció comarcal, no és un mercat de barri”, assegura la presidenta dels marxants de Sabadell, Núria Castillo. En aquest sentit, avança que el de Sant Quirze “està en el pitjor dels escenaris”. 

Buscant una solució

Tant és així que el diumenge passat només van ser dues les parades que van muntar de les 250 que ho fan habitualment. “No ens surt rendible”, lamenta Jiménez. És per això que reclamen a l’Ajuntament de Sabadell una solució. O retornar el mercat ambulant de Sabadell a la seva ubicació tradicional o reobrir un accés perquè el trànsit rodat hi arribi. Tal com està ubicat el mercat, “només s’hi pot accedir a peu i això desincentiva que la gent hi vingui”. La situació és millor al mercadal de Sabadell: amb la reducció del 30% d’aforament hi poden accedir 1.170 clients i la resposta és “molt positiva”, destaca Castillo. 

Malgrat que es tracta d’un problema que hauria de resoldre el municipi de Sant Quirze, la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic, Montse González, s’ha reunit amb els paradistes i “encara estan en converses per trobar una solució conjunta”, asseguren fonts municipals.

Comentaris
To Top