ESPORTS

Pas enrere del Sabadell amb un penal fantasma que anul·la el VAR (0-1)

L’equip arlequinat torna a perdre a casa després d’un mal partit

L'acció final amb la consulta del col·legiat al VAR que ha anul·lat un penal / Lluís Franco

Oportunitat perduda. El Sabadell ha tornat a ensopegar a la Nova Creu Alta, on ja ha perdut sis partits. Aquesta vegada davant un Oviedo que ha tret petroli de la seva única oportunitat en un partit molt tancat que ha acabat amb escàndol. En l’última acció, l’àrbitre ha assenyalat un penal per una caiguda de Victor a l’àrea, però després d’una eterna consulta al VAR, ha invalidat la seva decisió inicial. A més, els locals s’han carregat de targetes i Hidalgo, molt nerviós, ha acabat expulsat.

Menys rotacions. Aquesta vegada Hidalgo només ha fet tres canvis respecte al partit de Tenerife. Óscar Rubio, Ángel Martínez i Juan Hernández han estat les novetats a l’onze inicial. Grego, per exemple, ha començat a la banqueta pensant en l’equilibri de targetes perquè tan ell com Jaime Sánchez estan apercebuts de sanció i el tècnic també pensava en l’important duel de dimecres davant l’Alcorcón. Per cert, la derrota del conjunt madrileny contra l’Almeria donava l’opció al Sabadell de dormir aquest diumenge fora de la zona de descens, a l’espera del resultat del Castelló a Mallorca de demà dilluns. No ho ha aprofitat, però, el conjunt arlequinat.

Respecte mutu. Així es poden resumir els primers 30 minuts. Ambdós equips, molt ben posicionats, no han concedit res al rival. La possessió ha estat clarament per l’Oviedo, però sense generar ni una situació de perill. El Sabadell, com a bloc, ha fet un pas endavant en l’aspecte defensiu. El problema és que els arlequinats gairebé no han olorat la pilota. Molta lluita, disciplina, però poques idees per sortir a la contra, que semblava el pla d’Antonio Hidalgo. Tampoc Stoichkov ha trobat la manera d’inquietar la línia defensiva asturiana. Ho ha provat amb una rosca enverinada que s’ha perdut fora. De fet, l’únic xut entre pals a la primera meitat l’ha protagonitzat Guruzeta, molt fluix, a les mans de Femenias. Per part visitant, Mackay només ha hagut d’intervenir per aturar una centrada-xut de Javi Mier.

Fins al minut 42 no ha arribat la millor acció ofensiva arlequinada. Una centrada de Pierre Cornud ha trobat la rematada de cap d’Óscar Rubio, exercint de 9, per sobre del travesser. El 0-0 del descans reflectia a la perfecció el guió del partit. Tots dos equips han tingut apagats els llums en atac i la prioritat local s’ha centrat a guardar la vinya per evitar veure’s a remolc com ha passat en anteriors jornades.

No ha canviat gaire l’escenari a la represa. El Sabadell ha continuat molt tancat, esperant l’oportunitat de sorprendre. Pierre Cornud s’ha convertit en la millor via per arribar a l’àrea visitant. Dues internades del francès han creat perill, però sense trobar rematador. També s’ha fabricat una opció de rematada Guruzeta amb una bona maniobra. El xut final ha sortit fora. El conjunt arlequinat ha donat més senyals en l’aspecte ofensiu, això sí amb comptagotes.

Tot el plantejament local s’ha trencat de cop, en l’única acció en què l’Oviedo ha pogut superar l’entramat defensiu arlequinat. Mossa ha guanyat l’esquena i la seva centrada de la mort ha permès Sangalli, l’home amb més qualitat sobre la gespa, afusellar a plaer. Antonio Hidalgo ha reaccionat amb un triple canvi: han entrat Victor Garcia, Adri Cuevas i Edgar Hernández. Ja no es podia especular amb el 0-0. També ha tornat Néstor després de la seva lesió en lloc d’un desafortunat Juan Hernández.

La reacció no ha acabat de produir-se. L’Oviedo ha sabut gestionar l’avantatge fent un pas enrere i el Sabadell no ha tingut ni la inspiració ni les idees clares per fer mal. De fet, no ha creat ni una oportunitat per salvar almenys un punt. La nul·litat ofensiva arlequinada ha estat absoluta i desesperant aquesta nit. S’hauria pogut salvar un punt gairebé en l’últim sospir amb el penal fantasma que l’àrbitre Gorostegui Fernández ha concedit d’entrada i després ha anul·lat veient les imatges del VAR. Un final molt accidentat i el dimecres, nova final davant l’Alcorcón també a la Nova Creu Alta. Haurà de millorar el Sabadell.

Fitxa Tècnica

Sabadell: Mackay; Jaime, Aleix Coch (Heber Pena, m. 79), Juan Ibiza, Cornud, Ángel Martínez (Adri Cuevas, m. 66), Óscar Rubio (Victor Garcia m. 66), Xavi Boniquet, Guruzeta (Edgar, m. 66), Stoichkov, Juan Hernández (Néstor, m. 70).

Oviedo: J. Femenias; Lucas, Edgar, Arribas, Mossa, Javi Mier, Sangalli, Jimmy, Obeng (Grippo, m. 82), Nahuel (Borja, m. 82), Riki (Rodri, m. 73).

Àrbitre: Aitor Gorostegui Fernández, del Comitè Basc. Grogues: Cornud, Stoichkov, Edgar, Néstor, Adri Cuevas; Lucas, Sangalli, Rodri, Jimmy; Vermella: Antonio Hidalgo (m. 93) per protestar.

Gol: 0-1, minut 65: Sangalli.

Incidències: Estadi Nova Creu Alta. A porta tancada.

Antonio Hidalgo: “En partits com el d’avui, has de treure puntets”

Comentaris
To Top