Ciutat

Un centenar de donacions de sang a la campanya promoguda per alumnes de l’escola Joaquim Blume

Els alumnes de 6è de primària de l'escola Joaquim Blume han promogut la campanya / DS

Un centenar de persones han donat sang a la campanya que han promogut alumnes de 6è de primària de l’escola Joaquim Blume. A causa de la Covid, les extraccions s’havien de fer reservant cita, i han aconseguit completar el 100% de les franges horàries. L’acció solidària ha tingut lloc al pati del centre educatiu amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits (BST).

La iniciativa va sorgir arran d’un projecte que els alumnes van fer sobre els grups sanguinis, en col·laboració amb el Centre de Recerca Matemàtica (CRM) i emmarcat en el programa Magnet, una iniciativa que té per objectiu acompanyar els centres educatius en el desenvolupament d’un projecte en aliança amb una institució.

Alumnes de l’escola Joaquim Blume estudiant els grups sanguinis / DS

A partir d’aquest tema d’estudi, l’alumnat s’ha anat fent preguntes sobre el cos (“com funciona el cor?”, “Per què la sang és vermella?”) i això ha generat que veiessin la necessitat que la població doni sang, ja que això pot salvar vides. A partir d’aquí, i amb l’ajuda de la seva tutora, Teresa Ferrer, van iniciar els contactes amb el Banc de Sang i Teixits, que va accedir a fer la donació al pati de l’escola.

Comentaris
To Top