Ciutat

El Taulí beca 25 projectes amb segell sabadellenc

Les Beques Taulí reconeixen la recerca en un moment excepcional per la pandèmia

El Dr. José Ibeas, impulsor del projecte, amb el braç de simulació d'Anais Medical, al Taulí / VICTÒRIA ROVIRA

La 22a edició de les Beques Taulí ha celebrat avui l’acte d’entrega dels reconeixements d’enguany. S’han becat 25 projectes amb una dotació total de 130.000 euros, 70.000 de la Fundació Parc Taulí i 60.000 del programa Intensifica’t que compta amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell. L’acte s’ha celebrat de forma telemàtica a causa de la pandèmia.

El president de la Fundació Parc Taulí, Francesc Gòdia, ha remarcat que “en aquest any tant complicat les beques no han faltat a la cita”. Per la seva part, el director de Recerca i Innovació de l’hospital, Lluís Blanch, ha destacat la importància d’haver treballat en una situació tant excepcional com la del coronavirus i no haver parat d’investigar. “No deixeu de fer recerca i innovació. Coexisteix amb l’assistència”, va insistir dirigint-se als professionals, perquè assegura que és la manera de donar més valor a l’hospital. En aquesta línia, ha insitit en la principal fita que té per endavant el centre hospitalari, que és obtenir l’acreditació de centre CERCA i accedir a l’elit de la recerca catalana a principis d’any. L’examen és el 27 de gener i el resultat se sabrà al cap d’uns dies.

Tres tipus de beques

Hi ha tres tipus de beques. La 22a Convocatòria de les beques Taulí de recerca i innovació 2020; les Intensifica’t i les que donen suport a estudiants de Medicina de la UAB. Els principals projectes seleccionats tenen relació amb una àmplia varietat de temes de les set línies de treball de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT): Càncer, Salut mental i neurociències, Metabolisme i digestiu, Malalties minoritàries, Epidemiologia, millora assistencial i cronicitat, Infeccions i Immunologia i Cirurgia i Procediments intervencionistes.

Els estudis becats investiguen l’impacte de les variants genètiques en infants i joves amb transtorns psiquiàtrics i cognitius; el grup de recerca de malaltia inflamatòria articular, metabolisme ossi i malalties autoimmunes sistèmiques o el projecte Anais Medical per desenvolupar productes que facilitin l’aprenentatge dels estudiants de Medicina sense haver de practicar amb pacients reals.

Comentaris
To Top