Ciutat

Que cap nen de la ciutat es quedi sense joguina

Voluntàries de la Puríssima de Sabadell preparant lots de joguines pels infants més vulnerables : Victòria Rovira
/ Victòria Rovira

No donen a l’abast. A la parròquia la Puríssima, la Rosa, la Carme, la Pepi, la Paquita, la Tere, la Montse i l’Anna fa setmanes que empaqueten centenars de joguines pels infants més vulnerables de la ciutat. Un regal principal i dos complementaris per cada nen. “Ho fem fa molts anys, però aquest és més important que mai”, explica la Rosa Puig, coordinadora de la recollida. De fet, la gent s’ha bolcat: aquest 2020 s’ha doblat la participació de persones a títol individual i empreses que donen joguines a la parròquia.  Amb tot, tenen previsió de repartir 50 lots als usuaris que ho necessitin i cedir 1.000 joguines per la campanya de la Creu Roja de Sabadell. 

“És dur rebre tantes famílies que venen a demanar, però la nostra tasca és gratificant alhora”, coincideixen les voluntàries. D’entre totes les anècdotes que col·leccionen, Puig guarda amb nitidesa el record d’un nen petit que volia donar la seva joguina preferida, en Pep, a un infant que no tingués res. “Em deia que era el seu company, que dormia amb ell cada nit i que avisés a l’ambaixador que es deia Pep i que el cuidessin”, explica.

A banda de les aportacions en joguines de més d’un centenar de persones i empreses, han recaptat 1.100 euros per comprar més joguines i paper de regal. Les voluntàries repartiran els lots per a les famílies que ho necessitin, malgrat que aquest cop els lots han de ser de joguines sense estrenar, al contrari d’anys anteriors on elles mateixes reparaven les joguines, a causa de la Covid-19.

Moto Solidària Sabadell

Va nèixer l’any 2019 per recaptar fons pels infants. Moto Solidària Sabadell ha participat contra la diabetes i el càncer infantil i aquest any, per segon cop consecutiu, capta regals per nens en situació de vulnerabilitat de la ciutat. A través d’una papanoelada, moters de Sabadell es vesteixen de Pare Noel i recorren Sabadell amb la seva moto i entreguen una joguina per la campanya de Nadal destinada a famílies que ho necessiten.

L’any passat es va organitzar una concentració multitudinària. Enguany, a causa de la pandèmia, s’ha demanat als moters que entreguin la seva joguina a tres punts de recollida del nord i del sud de Sabadell, però no s’ha pogut celebrar  aquesta concentració. De moment ja s’han recollit una cinquantena de regals. Els punts de recollida són els tallers motos Box 69 Ràcing (Avinguda Estrasburg, 165),  Taller de motos Green Sabadell (Joaquim Blume, 13) i Gelateria Ca n’Oriac (Avinguda Matadepera, 62)  Aquest any, els regals s’hauran de posar en quarentena per seguretat i Moto Solidària col·laborarà amb entitats socials per repartir les joguines de cara al dia de reis. “La participació és essencial perquè ningú es quedi sense Reis”, diu Joaquim Montoya, un dels fundadors.

Publicitat
Comentaris
To Top